НОВИНИ

Гуардиола: Как се спира Меси ли? Много трудно

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:53, 23.11.2021
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
гуардиола спира меси трудно
Слушай новината

Наставникът на английския шампион Манчестър Сити Хосеп Гуардиола даде интересна пресконференция преди утрешния двубой на "гражданите" в Шампионската лига срещу ПСЖ, където се подвизава шесткратният носител на "Златната топка" Лионел Меси.

Именно под ръководството на Гуардиола в Барселона, Меси се превърна в суперзвезда на световния футбол, но утре вечер двамата ще бъдат съперници на "Етихад".

Запитан как се спира бившия му футболист, Хосеп Гуардиола беше повече от красноречив.

"Как се спира Меси? Много е трудно... Ако понякога не знае какво да прави с топката, представете си какво може да направи, когато знае. Не мога да кажа на моите играчи как да го спрат, защото той е много непредвидим. Доволен съм, че той продължава да играе по този начин. За мен ще е чест отново да се изправим един срещу друг", заяви Гуардиола по адрес на аржентинската звезда.

До този момент Гуардиола се е изправял три пъти срещу отбори, в които е играл Меси. През сезон 2014/15 воденият от испанеца Байерн бива елиминиран от Барселона на Меси в 1/2-финалите на Шампионската лига с общ резултат 5:3, като аржентинецът е точен на два пъти.

Два сезона по-късно "каталунците" с Меси в редиците си попадат в една група на най-престижния европейски клубен турнир с Манчестър Сити. Барса печели домакинството си с 4:0, а Лео вкарва хеттрик във вратата на "гражданите", докато в ответния мач англичаните излизат победители след 3:1 у дома, а голът за "лос блаугранас" отново е дело на Меси.

По-рано през този сезон, вече с екипа на ПСЖ, аржентинецът отново вкара на Сити за победата с 2:0, като това му бе и първият гол с екипа на парижани.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Предложение: Връщат учениците без тестване, ако 50% в паралелка имат зелен сертификат
Предложение: Връщат учениците без тестване, ако 50% в паралелка имат зелен сертификат
От утре откриват горещ телефон за информация относно ковид ваксините
От утре откриват горещ телефон за информация относно ковид ваксините