НОВИНИ

Гуардиола обяви, че Ерлинг Холанд няма да играе срещу Тотнъм за Купата на Англия утре, но е близо до завръщане на терена

пеп гуардиола сме направили нищо специално една шампионска лига сме горди
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
20:00, 25.01.2024
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Ерлинг Холанд ще пропусне мача на Манчестър Сити от 4-ия кръг в турнира за Купата на Англия срещу Тотнъм утре, но е близо до завръщането си на терена, заяви мениджърът Хосеп Гуардиола.

Холанд пропусна девет поредни мача във всички турнири заради контузия на крака и Гуардиола заяви, че норвежецът ще се върне на терена тогава, когато е напълно възстановен.

"Можем да кажем, че е пред завръщане. За утре не е точно готов, но е много близо до това. Тренировъчният лагер мина добре, той направи няколко добри сесии, особено в последните дни. Но не е перфектен, за да играе и явно ще трябва да изчакаме още малко", каза Гуардиола пред журналистите.

Той допълни също така, че защитникът Мануел Аканджи ще пропусне петъчния мач с "шпорите", докато вратарят Едерсон Мораеш и английският национал Джон Стоунс са на линия и попаднаха в групата.

Гуардиола потвърди новината, че халфът Калвин Филипс е в Лондон и преминава в момента медицински тестове, за да подпише договор за наем с Уест Хям.

"Все още не е потвърдено преминаването, но той замина вчера за медицински прегледи. Очакванията ни са да го вземат под наем за шест месеца, да играе и да натрупа минутите, които заслужава с качествата си".

"Ако бях му дал 10-15 мача, той щеше да бъде много по-добре. Но не се получи така, както бяхме планирали. Но имам доста играчи в отбора, а и ние като треньори търсим различни неща. Мога само да кажа колко съм благодарен за поведението му извън терена и се надявам, че ще успее да получи минутите и през следващия сезон ще видим какво ще се случи", допълни Гуардиола.

Директорът по Футболните операции на City Football Group Oмар Берарда пък наскоро напусна клуба и се присъедини към градския съперник Манчестър Юнайтед като изпълнителен директор.

"Той беше важен човек за нашата организация, но си направи свой избор. Реши да напусне и се надявам да намерим правилния човек на неговото място", допълни испанският специалист.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Къде кметовете взимат най-високи и най-ниски заплати?
Къде кметовете взимат най-високи и най-ниски заплати?
Заради сваления самолет Москва сипе обвинения, Киев иска разследване
Заради сваления самолет Москва сипе обвинения, Киев иска разследване