НОВИНИ

Хамилтън: Твърде рано е да говорим за „Ерата на Макс Верстапен“

хамилтън извини избухването радиото гран нидерландия
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
19:41, 27.10.2022
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Люис Хамилтън изрази мнение, че е твърде рано да говорим за „Ерата на Макс Верстапен“ след успеха на нидерландския пилот, който постигна втора последователна световна титла с Ред Бул.

Седемкратният световен шампион с Мерцедес, който бе противоречиво надигран от Верстапен в последната обиколка на миналогодишния финал в Абу Даби, сподели, че остава възможно Ферари да задмине Ред Бул и да промени преобладаващото мнение.

И гледната му точка бе подкрепена от Шарл Льоклер, който каза, че работи усилено, за да попречи на Верстапен и Ред Бул да доминират в следващите години.

„Твърде рано е да се каже. Ако влезем в следващата година и те отново доминират, то тогава, да, но Ферари-тата бяха по-бързи от тях в квалификациите…Мисля, че те имаха по-добри представяния през по-голямата част от сезона. Сега, всичко, от което имат нужда, е да покажат висока скорост по време на самите състезания и ще бъдат в борбата с тях. Мисля, че на нас ни трябва много, много по-голяма стъпка и по-стръмен хълм за изкачване, но да се надяваме, че не е възможно“, коментира британецът, който е без победа тази кампания за първи път, откакто влезе във Формула 1 през 2007.

Верстапен влиза в този уикенд в Мексико в преследване на рекорда за най-много победи в рамките на един сезон, след като се изравни след успеха си в Остин със седемкратния първенец на планетата Михаел Шумахер и четирикратния световен шампион Себастиан Фетел с по 13. Гран При на Мексико е тази неделя, 30 октомври, от 22:00 часа българско време.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Левски загуби първия си мач в Балканската лига
Левски загуби първия си мач в Балканската лига
Урсула фон дер Лайен обеща помощ на Косово за доставките на газ
Урсула фон дер Лайен обеща помощ на Косово за доставките на газ