НОВИНИ

Ханс Флик: Много хора заслужават похвали

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:22, 24.08.2020
Чете се за: 00:59 мин.
Футбол
ханс флик хора заслужават похвали

Наставникът на Бйерн Мюнхен в много доволен от снощния успех в Шампионската Лига, който осигури и втори требъл в историята на "баварците"

Ханс Флик пое отбора от Мюнхен през ноември месец миналата година и го изведе до триумф във всички възможни надпревари. Любопитното е, че това бе едва първият сезон на германския специалист като треньор на вотбор от подобно футболно ниво.

Досега в неговата кариера той е работил на този пост в отборите на Виктрия Баментал и Хофенхайм. По време на престоя му при "Хофе" обаче те се подвизават едва в 4-то ниво на германския футбол.

След това обаче той работи като асистент на Йоаким Льов в германския национален отбор, където придобива и опита, благодарение на който изведе Баейрн до всичките трофеи през тази кампания.

"Много хора заслужават похвали за тази победа. Още през зимата видях колко са мотивирани тези футболисти, което всеки треньор иска да вижда. Мачът се игра на много високо темпо с положения за гол и пред двете врати."

Флик отаде заслуженото и на капитана на баварците Мануел Нойер, който изигра много силен мач в Лисабон вчера вечерта.

"Ние имаме най-добрият вратар в света Мануел Нойер, който ни остави в мача с блестящи намеси."

Треньорът не пропусна да подчертае, че невероятният колектив в отбора, носи основната заслуга за този успех.

"Мнозина се чудеха как Байерн ще се защитава срещу впечатляващата атака на съперника. Мисля, че свършихме страхотна работа в дефанзивен план. Стъжнихме живота на ПСЖ. Всички се раздодаха. Страхотно е да гледаш как Левандовски гони топката до последно в 92-а минута. Победата е на целия колектив. Сега е време за купон. Редно е когато печелиш трофеи, да го отпразнуваш", завърши Флик.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Григор Димитров: Далеч съм от най-добрата си форма
Григор Димитров: Далеч съм от най-добрата си форма
Национално съвещание на прокуратурата на фона на протести
Национално съвещание на прокуратурата на фона на протести