НОВИНИ

Ханзи Флик напуска Байерн?

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:52, 27.01.2021
Чете се за: 00:54 мин.
Футбол
ханзи флик напуска байерн

Наставникът на "баварския" клуб Ханзи Флик може да напусне отбора след края на настоящия сезон, съобщава немското издание Sport Bild.

Причината за тези спекулации е, че в края на кампанията председателят на управата Карл-Хайнц Румениге ще се раздели с клуба, а той е един от основните поддръжници на Флик.

В същото време спортният директор на тима Хасан Салихамиджич ще остане на поста си, а той е един от хората, които не се намират в добри отношения с треньора на Байерн.

Самият Ханзи Флик и неговия щаб пък са останали недоволни от новите попълнения в тима, като смятат, че те са направили отбора по-слаб в сравнение с машината за победи, която извоюва требъл през миналия сезон.

Салихамиджич обаче настоява, че Флик е длъжен впише новите в играта на Байерн.

За наставника ще бъде от решаващо значение дали ще получи подкрепата на ръководството, а не условията по контракта му, който е до 2023 г.

Ако все пак се стигне до раздяла между двете страни, интерес към Флик имат клубове от Премиършип и Германския футболен съюз, който възнамерява да го покани за селекционер на националния отбор на мястото на Йоахим Льов.

Любопитното в случая е, че първите стъпки на Флик в треньорството са именно като помощник на Льов, начело на "Бундестима". Двамата работеха заедно в периода 2008-2014, като заедно изведоха отбора до Световната титла през 2014 г.

В края на декември Ханзи Флик бе определен за личност на 2020 г. в анкетата на авторитетното издание Kicker, след като Байерн завоюва требъл, ставайки шампион на Германия и носител на Купата на страната и на Шампионската лига. Флик е начело на германския колос от края на 2019 г.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Израел ще ваксинира всичките си олимпийци до май
Израел ще ваксинира всичките си олимпийци до май
Плаващо сметище по бреговете на язовир "Кърджали"
Плаващо сметище по бреговете на язовир "Кърджали"