НОВИНИ

Хей обяви завръщането си в бокса

bnt avatar logo
от Димитър Русев
14:20, 12.08.2021
Чете се за: 03:10 мин.
Спорт
хей обяви завръщането бокса
Слушай новината

Дейвид Хей се завръща в бокса три години след пенсионирането си и ще се бие с Джо Фурние следващия месец.

Хей не се е боксирал, откакто загуби втората си поредна битка с Тони Белю през 2018 г., но от скоро тренира с бившия си съперник Дерек Чисора.

Бившият световен шампион по бокс в тежка категория обаче беше изкушен от предложението за битка с Фурние и реши да се завърне в мач от осем рунда в Стейпълс Сентър, Лос Анджелис на 11 септември.

Хей каза: "Това не е завръщане, става въпрос за урок, който трябва да се предаде на Джо Фурние, че има различни нива в бокса."

"Трябва да останеш на нивото на най-добрите, иначе рискуваш да бъдеш смазан. Има някои неща в живота, които не можете да купите - Джо "Милиардерът" Фурние трябва да ги научи."

"Само преди 10 години бях световен шампион в тежка категория. Аз съм само на 40. Джо бълнува. Шампионите не се раждат купени."

Кулминацията на кариерата на Хей беше през 2009 г., когато спечели Световната титла на WBA в тежка категория, побеждавайки Николай Валуев.

Преди две години британецът стана световен шампион в тежка категория, побеждавайки Жан-Марк Мормек.

Докато Хей се пенсионира с рекорд от 28-4, Фурние, известен като "Милиардерът", след като натрупа състояние от фитнес и нощен клуб, спечели девет победи от професионалния си дебют през 2015 г. насам.

Фурние прекара пет години извън ринга, преди да се завърне, когато Джейк Пол и Бен Аскрен се изправиха един срещу друг през април, побеждавайки музиканта Рейкън.

Но въпреки напълно различните боксови среди, в които е свикнал Фурние каза: "Ще разтърся света и ще нокаутирам Дейвид Хей.

"Без съмнение това е едно от най-трудните изпитания в живота ми, но за мен това е перфектната битка в идеалното време.

Хей е минал през много контузии, минаха 10 години от разцвета му. Започнах професионалната боксова игра късно - сега навлизам в моя боен разцвет.

"Аз съм здрав, мотивиран и готов да докажа на Хей, че на 11 септември ще спечеля."

Боксовият мач Хей-Фурние ще се проведе в същия ден при завръщането на Оскар де Ла Оя срещу бившия шампион на UFC Витор Белфорт.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Военнослужещи се включиха в ликвидиране на пожара край село Черничево
Военнослужещи се включиха в ликвидиране на пожара край село Черничево
С „Аз съм българче“ посрещнаха Стойка Кръстева във Върбица
С „Аз съм българче“ посрещнаха Стойка Кръстева във Върбица