НОВИНИ

Христо Гаджев, ГЕРБ: Въпросът с уволненията е принципен

bnt avatar logo
от БНТ
09:48, 02.06.2021
Чете се за: 01:42 мин.
Избори 2023
Слушай новината

Въпросът с уволненията е принципен - когато имаш хора, които са доказани специалисти, но ги сменяш без ясни мотиви. Това коментира в "Денят започва" Христо Гаджев от ГЕРБ.

"Когато се влезе в смяна на експертиза, хора от държавната администрация, които не са свързани с ГЕРБ. Ние направихме една алтернативна презентация на областните управители, оказа се, че голяма част от тях и техните заместници са политически активисти - партийни членове на БСП, ДПС и "Изправи се! Мутри вън!", заяви Христо Гаджев.

Според него в ключови агенции на държавата не трябва да се правят резки и необмислени промени, защото могат да доведат до обратен ефект.

По думите на Христо Гаджев като се казва, че служебният кабинет ще е безпристрастен, поне да бъдат честни към гражданите и да кажат: "Да, ние сме ляво правителство, с леви кадри".

"Това правителство се занимава с всичко друго, но не и да организира изборите. Министерският съвет и ЦИК организират изборите, дори кметовете имат повече правомощия от президента. Нищо съществено не се прави по организацията на изборите, не се знае кой ще прави софтуера за машините", допълни Христо Гаджев.

Според него стратегията на обявяване на хората за лъжци е неправилна.

Вижте целия разговор във видеото.

Гледайте повече от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Петър Москов: Коалицията ни е заявка за преучредяване на дясното
Петър Москов: Коалицията ни е заявка за преучредяване на дясното
Заради опасен завой за два месеца два тира се врязват в двор на къща в Гложене
Заради опасен завой за два месеца два тира се врязват в двор на къща в Гложене