НОВИНИ

Хубаво време със слаби валежи в Югозападна България ни очаква днес

настъпи астрономическата есен
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
11:50, 13.10.2022
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

Максималните температури днес ще бъдат между 17° и 22°. Ще има променлива, по-често значителна облачност, но валежи, предимно слаби, се очакват главно в Югозападна България. Вятърът ще е слаб, от изток-североизток.

През нощта ще превалява все още на отделни места в Югозападна България. Ще бъде почти тихо, с минимални температури утре между 8° и 13°.

В по-голямата част от страната и в последния ден от работната седмица ще бъде по-често облачно с максимални температури между 16° и 21° и умерен вятър от изток-североизток.

На морския бряг ще преобладава облачно време. Ще духа умерен североизточен вятър. Вълнението на морето ще бъде 3 - 4 бала.

Значителна ще бъде облачността и в планините, но и там вероятността за валежи е малка. Ще духа умерен вятър с посока от изток-североизток. Температурите там съвсем слабо ще се понижат - максималните в курортите ще са от 7° на Алеко, 8 - 9° в Пампорово и Боровец до 13° в Банско.

И утре средиземноморски циклон ще продължи да определя времето в югозападните райони от Балканите и в южните части на Апенините, където се очакват проливни валежи. За пореден ден ще вали и на много места в Северозападна Европа.

У нас в събота ще превалява вече само в източните райони, където ще бъде и ветровито. В останалата част от страната облачността ще намалее и през следващите дни ще бъде слънчево, със сутрешни мъгли. За разлика от минималните, максималните температури ще започнат бавно да се повишават.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtubeЧуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България се включва в проект за европейска ПВО в рамките на НАТО
България се включва в проект за европейска ПВО в рамките на НАТО
Джесика Пегула си гарантира за първи път участие на сингъл във финалния турнир на WTA
Джесика Пегула си гарантира за първи път участие на сингъл във финалния турнир на WTA