НОВИНИ

Хванаха каналджия с 9 мигранти от Сирия край Свиленград (СНИМКИ)

bnt avatar logo
от БНТ
12:46, 04.08.2021
Чете се за: 01:17 мин.
У нас
Слушай новината

Днес около 4.00 ч., в с. Сладун, община Свиленград, в рамките на специализираната полицейска операция за противодействие на незаконната миграция, гранични полицейски служители от ГПУ-Свиленград извършили проверка на лек автомобил "Ауди", управляван от 38-годишен български гражданин.

Първоначално водачът, забелязвайки патрулния автомобил, увеличил скоростта и опитал да избяга, но след кратко преследване е бил спрян от граничните наряди.

В колата били открити 9 граждани на Сирия - 7 мъже, една жена и 11-годишно дете – момиче. Установено било, че чужденците влезли в България от Турция в землището на село Сладун. Водачът е трябвало да ги закара във вътрешността на страната, като за това щял да получи възнаграждение. Той е задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР, като спрямо него предстои да бъде повдигнато обвинение.

Чужденците ще бъдат настанени в миграционен център. По делото се извършват активни процесуално-следствени действия под надзора на Районна прокуратура-Хасково – ТО-Свиленград.

СНИМКИ: Гранична полиция

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България изпраща помощ на РСМ за справяне с пожарите в Кочани и Делчево
България изпраща помощ на РСМ за справяне с пожарите в Кочани и Делчево
Грийлиш преминава в Манчестър Сити днес
Грийлиш преминава в Манчестър Сити днес