НОВИНИ

И слънце, и дъжд през почивните дни - ще има ли градушки

bnt avatar logo
от БНТ
12:48, 26.05.2023
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
Слушай новината

През последното денонощие преваля и прегърмя в почти цялата страна. Имаше и градушки, в района на Кубрат с диаметър 8 милиметра. Най-голямо е количеството дъжд, измерено в Кюстендил – почти 40 литра на кв. метър.

И днес ще има райони с валежи, на места интензивни, придружени от гръмотевици и временно усилване на вятъра. Остава и опасността от градушки. Максималните температури ще бъдат между 21 и 26 градуса. По-значителни количества се очакват в следобедните часове в Северна България, а през нощта в Стара планина и Предбалкана, но ще продължи да вали и на много места в страната, главно в Централна България. Сутринта в много райони видимостта ще е намалена от мъгли, а през деня отново се очакват почти повсеместни валежи, на места интензивни, придружени от гръмотевични бури и локални градушки.

Максималните температури слабо ще се понижат и ще бъдат между 20 и 25 градуса. Ще духа слаб, в Източна България и на морския бряг умерен вятър от север-североизток. В сутрешните часове на места, главно по Южното Черноморие, видимостта ще бъде намалена, а около и след обяд и там се очакват валежи, придружени от гръмотевици. Максималните температури ще са от 20 до 23 градуса. Температурата на морската вода е 16°-18°. Вълнението на морето ще остане слабо.

И в планините на много места се очакват проливни валежи и гръмотевични бури, но преди обяд ще има и слънчеви часове.

И в неделя времето ще остане без промяна, но очакванията са през новата седмица да има по-малко валежи и повече слънчеви часове.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Йоргос Барцокас пред БНТ: Везенков е най-добрият в Европа
Йоргос Барцокас пред БНТ: Везенков е най-добрият в Европа
"Възраждане" подават сигнал срещу Петков и Василев за държавна измяна
"Възраждане" подават сигнал срещу Петков и Василев за държавна измяна