НОВИНИ

Ига Швьонтек отрази мачбол и се класира за своя първи четвъртфинал на Уимбълдън

Борил Гочев
от Борил Гочев
22:46, 09.07.2023
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
ига швьонтек отрази мачбол класира своя първи четвъртфинал уимбълдън
Снимка: БТА
Слушай новината

Лидерката в световната ранглиста при жени Ига Швьонтек се класира за четвъртфиналите на Уимбълдън, след като постигна трудна трисетова победа срещу олимпийската шампионка от Швейцария Белинда Бенчич.

По пътя си към успеха полякинята отрази и два мачбола в края на втория сет, но впоследствие успя да го измъкне, а в решителната част реализира ранен пробив, за да сложи точка на спора след 6:7(4), 7:6(2), 6:3.

Двубоят започна по-добре за Швьонтек, която в първата част изглеждаше като по-опасната от двете тенисистки и дори имаше два сетбола в десетия гейм, които обаче пропусна. В крайна сметка се стигна до тайбрек, който бе спечелен от Бенчич със 7-4 точки, за да поведе тя в резултата.

Във втория сет олимпийската шампионка от Токио 2020 имаше златна възможност да елиминира световната №1, когато в 12-ия гейм тя поведе с 40:15 на сервис на Ига и получи два мачбола. 22-годишната полякиня все пак съумя да се измъкне от тежката ситуация, а след това взе и тайбрека със 7-2 точки, изравнявайки резултата в сетовете.

В решителната трета част Швьонтек имаше нужда от един единствен пробив, който дойде в четвъртия гейм, за да поведе тя с 3:1 и до края на изпусна лидерството.

По този начин Ига Швьонтек за първи път в своята кариера се класира за четвъртфиналите на Уимбълдън, където ще играе срещу участващата с "уайлд кард" украинка Елина Свитолина. Бившата №3 в света осъществи обрат срещу белорускинята Виктория Азаренка и я победи с 2:6, 6:4, 7:6(9).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Синер и Рубльов са четвъртфиналисти на Уимбълдън
Синер и Рубльов са четвъртфиналисти на Уимбълдън
Слави Мутафов грабна титлата и в бягането на 200 метра на държавното първенство по лека атлетика
Слави Мутафов грабна титлата и в бягането на 200 метра на държавното първенство по лека атлетика