НОВИНИ

Илхам Алиев печели президентските избори в Азербайджан, според екзитпол

Николай Кръстев
от Николай Кръстев
18:27, 07.02.2024
Чете се за: 01:47 мин.
По света
слънчево време сутрешни мъгли
Слушай новината

На провелите си днес предсрочни президентски избори в Азербайджан, според екзитпол, за президент на страната е преизбран Илхам Алиев. Според предварителните резултати Алиев е получил 93,9% от общия брой избиратели в каспийската държава.

Проучването е на социологическата агенция от САЩ "Oracle Advisory Group", което е проведено заедно с Лигой на защита на трудовите права на гражданите и е проведено по време на изборния ден. Останалите шест кандидати получават, както следва: 1,8% Захид Оруджа, 1,5% Фазил Мустафа, 1,2% - Гудрат Гасангулиев, 0,9% - Рази Нурулаев, 0,4% - Елшад Мусаев и 0,3% - Фуад Алиев.

В Баку вече започна да излизат граждани на страната които да изразяват радостта си от изборната победа на президента Илхам Алиев. За първи път в историята на Азербайджан след отделянето му от бившия СССР президентски избори обхванаха цялата територия на страната заедно с Карабахския регион, които беше обект на дългогодишен териториален спор между Азербайджан и Армения.

По време на провелите се предсрочни президентски избори в Азербайджан в този регион бяха открити 26 избирателни участъци, в един от тях в град Ханкенди гласуваха Илхам Алиев и съпругата му Мехрибан Алиева.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Патрик-Габриел Галчев: В Левски сме едно задружно семейство
Патрик-Габриел Галчев: В Левски сме едно задружно семейство
Левски завърши лагера в Турция с победа
Левски завърши лагера в Турция с победа