НОВИНИ

Илиана Раева: Потенциалът на всички българки е огромен

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:26, 20.03.2022
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
илиана раева целенасочена атака мен семейството
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) Илиана Раева използва своя профил във Фейсбук, за да коментира представянето на българските състезателки в първото за годината състезание за Световната купа, което се провежда в Атина.

В гръцката столица страната ни е представена от Татяна Воложанина и Ева Брезалиева, като според Раева и двете са допуснали груби грешки при изиграването на техните съчетания, но няма нищо страшно в това.

"Първа Световна купа за годината. Първа Световна купа по новия правилник. България участва с Татяна Воложанина и Ева Брезалиева. И двете гимнастички допуснаха сериозни грешки, както и направиха пропуски на елементи. Няма нищо страшно в това. Съчетанията ни са отлично поставени по новия правилник. Композициите ни ярко се отличават", написа Раева.

Президентът на БФХГ коментира още, че и двете момичета, както и всички останали българки разполагат с огромен потенциал.

"Ева освен, че изпусна бухалки, в първата част на съчетанието падна доста лошо. Казвам това, виждайки оценката и да се разбере какво можем да очакваме при изиграно съчетание без грешка. Потенциалът е огромен и на двете момичета. Оценките на Таня за артистичност са абсолютно неправилно занижени. Имаше гимнастички, които нямаха нищо общо с артистичността и изискванията, а им вдигаха незаслужено високи оценки. Нищо. Не можем да имаме претенции, защото направиха доста грешки. Пак казвам не е фатално. Ще работим. По-важното е, че потенциалът на всички българки е огромен. А Боряна... тя ще е десертът. Имаме най-артистичните композиции и най-трудните. Затова и все още допускаме груби грешки. Рискуваме с тези композиции, но рискът ни е напълно оправдан. Успех утре, прекрасни!", завърши Илиана Раева.

След първия ден от надпреварата Ева Брезалиева се класира за финалите на лента и бухалки, докато Воложанина ще играе във финалите на лента и топка. В многобоя Татяна се нареди 5-та, докато Ева остана 10-та.

Междувременно генералният секретар на гръцката федерация по гимнастика Костас Пантазис връчи благодарствен пакет на БФХГ за помощта, която родната федерация е оказала за организирането на надпреварата в Атина. Плакетът бе приет от вицепрезидента на БФХГ Невяна Владинова.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Украинските власти съобщиха за бомбардирано училище с 400 души в Мариупол
Украинските власти съобщиха за бомбардирано училище с 400 души в Мариупол
Адриан Андреев беше спрян на полуфиналите в Бейкърсфийлд
Адриан Андреев беше спрян на полуфиналите в Бейкърсфийлд