НОВИНИ

Искат зрители в баскетболното първенство

bnt avatar logo
от Димитър Русев , Източник: БНР
12:42, 13.04.2021
Чете се за: 00:54 мин.
Баскетбол

Клубовете от Националната баскетболна лига отправиха апел за разхлабване на мерките и за спортовете в зала. На днешното си заседание деветте клуба, представени във висшия ешелон на българския баскетбол, се обединиха около едно искане – допускане на публика на баскетболните мачове. Апелът им е във връзка предстоящото възобновяване на провеждането на обществени събития на открито и закрито при спазване на определените изисквания.

Здравното министерство от понеделник разхлаби част от противоепидемичните мерки в страната, но заповедта на министъра не включва допускане на публика на спортни мероприятия, като заповедта гласи: „Спортните състезания за всички възрастови групи се провеждат без публика.“

„Считаме, че заетост от 50% няма да застраши здравето на нашите фенове. Залите, в които провеждаме нашите мачове са достатъчно просторни и са далеч по-големи от една, например, кино или театрална, зала, или пък кафене и ресторант. Всички спортни хора сме съпричастни към усилията на правителството и на здравните власти за справяне с тежката ситуация около коронавирус пандемията. Досега напълно подкрепяхме разпореждането състезанията да бъдат изцяло при закрити врати, за да може възможно най-бързо ситуацията да се нормализира", се казва в позицията на клубовете.

"Но сега, съдейки по опита в света, се обръщаме към вас с призив да не блокирате отново изцяло само спорта, защото той е сред секторите, които претърпяха най-тежки поражения от Ковид-19. Ние, като представителите на най-големите баскетболни клубове у нас, гарантираме, че, като доказано отговорни хора, ще продължим да съблюдаваме спазването до последната буква на медицинските протоколи“, е становището, зад което всички девет клуба от НБЛ застанаха.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жълт код за значителни валежи
Жълт код за значителни валежи
Девойките на Бълария започват подготовка за евроквалификация в София
Девойките на Бълария започват подготовка за евроквалификация в София