НОВИНИ

Ивайло Иванов е на 1/4 финал на Европейското първенство!

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:44, 17.04.2021
Чете се за: 00:39 мин.
Други спортове
ивайло иванов финал европейското първенство

Двукратният европейски вицешампион Ивайло Иванов записа втора победа на шампионата на Стария континент, който се провежда в португалската столица Лисабон.

Иванов се справи с шведа Робин Парсек, като спорът между двамата бе решен след златна оценка. В редовните 4 минути българинът беше по-активният джудист, като шведът дори получи две наказания от съдията, но все пак никой не стигна до оценка.

30 секунди след началото на "златната оценка" Парсек пробва атака, но българинът издебна момента и направи захват на съперника си, принуждавайки го да се предаде.

Така Иванов продължава похода си на шампионата в Лисабон, като по пътя му към четвърти пореден медал от шампионат на Стария континент сега застава Кристиан Парлати.

Италианецът елиминира грузинецът, състезаващ се за Сърбия Зебеда Рехвиашвили. Парлати наскоро спечели първият си турнир от Големия Шлем, триумфирайки в Ташкент, а в началото на този месец остана втори на надпреварата от същата категория в Анталия. Също така той има и златен медал от световното първенство за младежи от 2018 година.

Двамата имат една среща, която е от 2019 година, в която Ивайло Иванов излиза краен победител.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Любослав Пенев: Такива като Кабаков нямат място във футбола
Любослав Пенев: Такива като Кабаков нямат място във футбола
БСП подкрепя Румен Радев и Илияна Йотова за президентските избори
БСП подкрепя Румен Радев и Илияна Йотова за президентските избори