НОВИНИ

Ивайло Константинов пред БНТ: Когато не сме добри дошли някъде, не можем да оставаме насила

ивайло константинов бнт сме добри дошли някъде можем оставаме насила
bnt avatar logo
от БНТ
21:24, 31.01.2024
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Президентът на волейболния Марек Юнион-Ивкони Ивайло Константинов даде интервю за БНТ броени часове след оповестяване на новината, че клубът напуска Дупница след края на настоящия сезон, в което разкри малко повече детайли около преместването на състава в Пловдив.

Основната причина за тази кардинална промяна при 4-кратния шампион на България е неразбирателството между управата на клуба и кмета на община Дупница Първан Дангов, като от следващата кампания тимът ще се състезава под името Локомотив Авиа Пловдив.

"Когато кметът на един град, който е принципал на спортното съоръжение, в което тренират всички възрастови групи от даден спортен клуб, неколкократно призовава клуба да напусне, какви са полезните ходове? Всичко това ще бъде изключително трудно за феновете на отбора, за жителите на Дупница и за нас самите, но когато не сме добри дошли някъде, не можем да оставаме насила", заяви Константинов.

Босът на Марек разкри още, че в новия си дом в Пловдив отборът ще разполага с по-голям бюджет, ще домакинства в залата на Пловдивския университет, а начело на първия състав ще продължи да бъде бившият селекционер на националния отбор Найден Найденов.

"Решението на Общото събрание е след приключване на първенствата за всички гарнитури, но не по-късно от 28 юни, да подадем заявление в Търговския регистър за промяна на името и седалището на клуба", коментира Ивайло Константинов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Едмонд Назарян пред БНТ: За мен е голяма чест и удоволствие да бъда избран за №1 на ОСК ЦСКА
Едмонд Назарян пред БНТ: За мен е голяма чест и удоволствие да бъда избран за №1 на ОСК ЦСКА
Откриха останки от самолета на Амелия Еърхарт?
Откриха останки от самолета на Амелия Еърхарт?