НОВИНИ

Изабелла Шиникова пропусна два мачбола и отпадна от US Open

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:36, 26.08.2021
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
изабелла шиникова пропусна два мачбола отпадна open
Слушай новината

Българката Изабелла Шиникова отпадна още в първия кръг на пресявките на последния за годината турнир от Големия шлем US Open.

Третата ни ракета отстъпи драматично на американката Хана Ченг след 6:2, 6:7(10), 3:6, като Шиникова определено може да съжалява за загубата, тъй като пропусна два мачбола в тайбрека на втората част.

Двубоят срещу Ченг започна отлично за българката, която реализира два пробива по пътя към успеха в първия сет с 6:2.

Във втория двете си размениха по два пробива и в крайна сметка се стигна до тайбрек, където при 6-5 и 10-9 Шиникова пропусна два шанса да приключи мача. Ченг обаче се измъкна и след 11-9 точки в своя полза вкара мача в решителна трета част.

Там, пробивите отново преобладаваха, но за съжаление американката осъществи цели четири срещу само два за Изабелла и така след 2 часа и 27 минути Хана Ченг се поздрави с крайната победа.

В следващия кръг 23-годишната Ченг ще играе срещу №8 в пресявките Кристина Кучова от Словакия, която има участие в основната схема в Ню Йорк през 2016 година.

Така, в квалификациите на US Open България остана с една представителка в лицето на Виктория Томова, която вчера започна с победа участието си на "Флъшинг Медоус".

29-годишната Шиникова пък не успя да повтори постижението си от последното и участие на US Open, когато тя стигна до решителния кръг за влизане в основната схема.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ген.-майор Явор Матеев: Специалните сили са готови да се включат в охраната на границата
Ген.-майор Явор Матеев: Специалните сили са готови да се включат в охраната на границата
Задържаха младеж за серия кражби от кафе автомати в Бургас
Задържаха младеж за серия кражби от кафе автомати в Бургас