НОВИНИ

Издирват мъж, навлязъл в ски зоната над Добринище с моторна шейна

bnt avatar logo
от БНТ
21:48, 07.02.2022
Чете се за: 02:52 мин.
У нас
Слушай новината

Продължава издирването на нарушителя, който навлезе в ски зоната над Добринище с моторна шейна на територията на Национален парк "Пирин" и застраши живота на хората. За нарушението стана известно след публикация на видеоклип в социалните медии. В националния парк, както и в ски зоните, е забранено придвижването с моторни шейни.

На кадрите, разпространени в социалните мрежи се вижда как мъжът навлиза с висока скорост в пистовата зона над Добринище. В същото време, две жени, които карат ски, не успяват да видят навреме моторната шейна и се удрят в нея.

За щастие инцидентът от събота се е разминал без сериозни травми за пострадалите, а издирването на нарушителя е затруднено, тъй като моторната шейна няма регистрационен номер.

Това е първият случай на подобно нарушение на тази писта. Според планински спасители моторната шейна на кадрите е изключително мощна и скъпа, което означава че тя не е наета.

За този инцидент ние не сме разбрали нищо, защото при нас не е идвал сигнал за пострадал, по пистата се движат само наши моторни шейни, само ние имаме право, със звукова сигнализация със светлинна сигнализация, а тая шейна е излязла някъде от гората, каза Цветан Пчелин от ПСС-Добринище.

Нарушението се проверява от полиция и НП "Пирин". Установяването на извършителя обаче се затруднява от факта, че не е подаден сигнал на телефон 112 в момента на инцидента.

За всички такива нарушения е редно да се подаде сигнал на 112, за да може да се организират съответните действия, с паркова охрана и полицията да може да завардим и да хванем нарушителя. Единствените хора сега, които могат да кажат кой е този човек, това са органите на МВР и прекия очевидец на ситуацията. Аз съм сигурен, че ще го намерим, защото в момента имаме кадри най-малко на шейната и как е облечен, така че той ако се появи пак, най-вероятно ще го заловим, каза Росен Баненски, директор на Национален парк "Пирин".

Ако бъде установен, водачът на моторната шейна може да бъде глобен със сума от 500 до 5000 лева.

Репортер: Владислава Миланова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нисколихвени кредити за стимулиране на туризма ще отпуска ББР
Нисколихвени кредити за стимулиране на туризма ще отпуска ББР
Цанко Цветанов: Нашата цел е да играем все по-добър футбол
Цанко Цветанов: Нашата цел е да играем все по-добър футбол