This is a modal window.
Кулинарен блогър се е посветил на мисията да опита ястия от всички страни по света. Интересното е, че Андрю Доро напредва успешно, без да напуска не само родния си град Ню Йорк, а дори своя квартал Куинс - прочут с особено богато разнообразие от етноси.
Лесно е да ти хрумне тази идея, ако живееш в Ню Йорк. Почти една трета от жителите на града са родени извън страната и в него има магазини и заведения с национална кухня от всички кътчета на света. Най-голямо е разнообразието в Куинс. Тук може да се почувстваш на Балканите в този румънски ресторант, където нюйоркчанинът опитва кьопоолу.
Ние обичаме Ню Йорк, но обичаме и нашата румънска традиция и я споделяме с тукашните хора, казва Виорика Станила, съдържателка на румънски ресторант.
Андрю описва кулинарното пътешествие в своя блог. Започнал го е преди 7 години и вече е опитал ястия от 145 държави.
В най-големия квартал на Ню Йорк предлагат всякакви видове азиатска кухня. Тук сервират тибетски кнедли и особен, висококалоричен чай.
В тибетската кухня има много млечни продукти. По традиция правят чай с масло от як, казва Андрю Доро, кулинарен блогър.
Начинанието не е скъпо - блогърът харчи средно по 20 долара на хранене. Но той признава, че надали ще изпълни целта си докрай.
Мисията ми се нарича "Храна от всички държави в Ню Йорк". Но в света има около 200 държави. Трудно е да опитам храна от всички, казва Андрю Доро, кулинарен блогър.
Мисията се очертава безкрайна, но като се има предвид характера ѝ, това съвсем не е неприятно.