НОВИНИ

Излезе биографията на голям боксов шампион

bnt avatar logo
от Димитър Русев , Източник: БНР
12:55, 27.04.2021
Чете се за: 00:42 мин.
Други спортове
излезе биографията голям боксов шампион

Биографията на големия боксов шампион в тежка категория Роки Марчиано "Непобеденият" на Майк Стантът излезе на български език.
Американецът остава в историята с факта, че слиза от ринга без да познае вкуса на загубата с 49 поредни победи, 43 от които с нокаут. Той загива в самолетна катастрофа на 45 години.
Роки Марчиано е непредвидимият шампион. Не се боксира сериозно чак до двайсет и четири годишна възраст, често пъти е превъзхождан по ръст и умения. Висок е метър и седемдесет и девет, тежи осемдесет и четири килограма, има къси и дебели ръце, криви крака и стил на булдозер, заради който редовно си спечелва сериозни наказания.
Обаче тренира неуморно, в изключителна форма е и притежава неукротимо сърце, което му помага да издържи на свирепите битки. Юмручният му удар, наречен Сузи Кю, е изживяване на границата на смъртта. „Всеки път, когато те удари – споделя негов съперник – виждаш светкавица.“ На ринга пристъпва като работник от фабрика, който маркира часа си, а после започва да блъска стената пред себе си с привидна несериозност, докато тя внезапно рухва.
„Когато се събудих, не знаех къде съм, нищо не знаех, но имах чувството, че е станало нещо хубаво“. Това си спомня Роки Марчиано, сутринта, след като е станал световен шампион.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Предават на съд Нено Димов и бившата зам.-кметица на Перник заради водната криза
Предават на съд Нено Димов и бившата зам.-кметица на Перник заради водната криза
НБА - резултати
НБА - резултати