НОВИНИ

Изписаха бебето на починалата родилка от Горна Оряховица

смъртта родилката близки искат спешни проверки болницата горна оряховица
bnt avatar logo
от БНТ
15:57, 31.08.2022
Чете се за: 01:42 мин.
У нас
Слушай новината

Изписаха от болницата в Горна Оряховица бебето на 21-годишната Данислава Стоянова, която почина в резултат на усложнения след секцио, извършено в лечебното заведение. От пресцентъра на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ уточняват, че близките са взели новороденото момченце около 13.30 часа, като са получили съвети и консултации от педиатър.

„Първите няколко часа след раждането бебето имаше трудна адаптация, тъй като бе с асфиксия - кислороден недостиг, затова и беше поставено няколко часа на кислород, но бързо я преодоля“, коментира д-р Илия Атанасов. Той допълни, че за петдневния престой в болницата на новороденото са правени три пъти изследвания, приемало е антибиотик, а близките са държани в течение през цялото време.

Близки на починалата родилка от Горна Оряховица отново се събират на протест

Близки и приятели на 21-годишната Данислава от Горна Оряховица и тази вечер се събират на бдение, но пред лечебното заведение. Хората не приемат версията на лекарите, че младата жена е починала от рядък синдром. Съмненията им са, че лекарска грешка е причина за трагедията.

Вчера Окръжната прокуратура във Велико Търново се самосезира по случая, вътрешна проверка тече и в горнооряховската болница.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България отново на Евробаскет след 11 години
България отново на Евробаскет след 11 години
Лудогорец представи Аслак фон Витри
Лудогорец представи Аслак фон Витри