НОВИНИ

Израел ще засили ударите по Газа, съобщи армейски говорител

Израел струпа и десетки хиляди войници и стотици танкове по границата с Газа за очаквана от мнозина сухопътна операция в ивицата

подземният коз хамас крие тунелите газа
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
22:54, 21.10.2023
Чете се за: 02:05 мин.
По света
Слушай новината

Израел ще засили ударите в Газа, за да увеличи напрежението върху "Хамас", съобщи на пресконференция говорител на израелската армия, цитиран от агенциите.

"Трябва да влезем в следващата фаза на войната при възможно най-добрите условия, а не както който и да било ни казва. От днес увеличаваме ударите и минимизираме заплахата", посочи адмирал Даниел Хагари.

Той направи изказването си само часове след като в Газа влезе първата пратка с международна хуманитарна помощ от началото на войната, отбелязва Франс прес. Тя достигна палестинския анклав през Египет.

В Израел военното ръководство посети днес подразделения на фронтовата линия.

"Газа е гъсто населена, врагът подготвя доста неща там - но и ние подготвяме за него", каза пред военнослужещи при визита в пехотна бригада началникът на израелския генерален щаб генерал-лейтенант Херци Халеви.

След атаките на Хамас на 7 октомври срещу Израел, отнели живота на 1400 души, Израел подложи Газа на бомбардировки и наземен обстрел. Според ръководените от Хамас власти в ивицата, 4385 души са загинали от палестинска страна.

Израел струпа и десетки хиляди войници и стотици танкове по границата с Газа за очаквана от мнозина сухопътна операция в ивицата.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Редица фигури от политиката и футбола отдадоха почит на сър Боби Чарлтън
Редица фигури от политиката и футбола отдадоха почит на сър Боби Чарлтън
Стрелба в Пловдив, двама души са ранени
Стрелба в Пловдив, двама души са ранени