НОВИНИ

Джокович: Искам да съм във върхова форма в Париж

Новак Джокович
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
23:09, 24.05.2021
Чете се за: 02:05 мин.
Тенис
Слушай новината

Световният номер 1 Новак Джокович призна, че работи, за да бъде във върхова спортна форма на втория за годината турнир от Големия шлем Ролан Гарос, който започва на 30 май.

През тази седмица сърбинът ще участва на домашния турнир от сериите АТП 250 в Белград, но призна, че ще използва мачовете, за да настрои играта си за Париж.

"Всички ни работа е с цел да съм във върхова форма в Париж. Тук ще работя върху някои конкретни детайли от играта си, които се надявам леко да подобря, за да бъдат перфектно настроени за Париж. Ролан Гарос е турнир от Големия шлем и там искам да блесна. Турнирът е две седмици, на клей, изисква много от играчите във всеки един аспект. Но аз съм доволен от начина, по който се чувствам на корта, така че се надявам да стигна до титлата там", сподели Джокович, който преди седмица загуби във финала на Мастърса в Рим от Рафаел Надал.

"В деня преди финала прекарах пет часа на корта, след това играх почти три часа срещу Рафа, но усещах, че мога да продължа още няколко часа. Това е нещо, което определено ми хареса, да знам, че съм във форма и готов за битка в три от пет сета, което ще ми трябва в Париж, където искам да играя най-добрия си тенис", допълни носителят на 18 титли от Големия шлем.

Българското участие, както и финалната развръзка на турнира в Париж ще можете да наблюдавате по БНТ 3, както и онлайн в спортната секция на bntnews.bg.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
За втори ден броят на новите случаи на COVID-19 у нас е 81
За втори ден броят на новите случаи на COVID-19 у нас е 81
Рейчъл Стоянов триумфира на турнира "Жулиета Шишманова"
Рейчъл Стоянов триумфира на турнира "Жулиета Шишманова"