НОВИНИ

Джокович с коментар по темата "Косово": Заставам зад думите си

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:08, 01.06.2023
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
джокович коментар темата косово заставам думите
Снимка: БТА
Слушай новината

Световният №3 в мъжкия тенис Новак Джокович коментира отново написаното от самия него послание след първия му двубой на тазгодишния Ролан Гарос, когато той използва обектива на една от камерите на корта, за да изпише следния текст: "Косово е сърцето на Сърбия. Спрете насилието".

Действията на Ноле очаквано разбуниха духовете, като се стигна дотам дори Косовския олимпийски комитет поиска от Международния олимпийски комитет (МОК) да започне дисциплинарно разследване срещу Джокович.

Вчера вечерта 22-кратният носител на титли от Големия шлем си осигури място в третия кръг в Париж, надигравайки унгареца Мартон Фучович, а след двубоя отново бе запитан за коментар по темата Косово.

Джокович бе категоричен, че остава зад своите думи и допълни, че това ще бъде последният случай, в който той ще отговаря на подобни въпроси.

"Бих ко казал отново, но няма нужда, защото вече имате цитата ми, ако искате да говорите за това. Разбира се, че съм наясно, че много хора няма да се съгласят с мен, но положението е такова. Това е нещо, зад което стоя. Това е всичко. Нямам повече коментар по темата. Казах, каквото имах нужда да кажа", сподели Новак Джокович.

Междувременно, стана ясно, че 36-годишният сърбин не е заплашен от наказание заради действията си, тъй като според Френската и Международната тенис федерации той не е нарушил правилата на надпреварите от Големия шлем.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Монти Уилямс ще бъде новият старши треньор на Детройт Пистънс в НБА
Монти Уилямс ще бъде новият старши треньор на Детройт Пистънс в НБА
Йенс Столтенберг в Осло: Украйна ще стане член на НАТО
Йенс Столтенберг в Осло: Украйна ще стане член на НАТО