НОВИНИ

Джокович загуби сет, но продължава към четвъртфиналите на Уимбълдън

Борил Гочев
от Борил Гочев
00:40, 04.07.2022
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
джокович загуби сет продължава четвъртфиналите уимбълдън
Слушай новината

20-кратният шампион в турнирите от Големия шлем Новак Джокович се класира за четвъртфиналите на Уимбълдън, след като се наложи с 6:2, 4:6, 6:1, 6:2 над една от сензациите в турнирите на трева през този сезон Тим ван Райтховен от Нидерландия.

Джокович стартира ударно срещата и след ранен пробив си осигури аванс от 3:0 гейма. В осмата част шесткратният шампион на Уимбълдън отново спечели подаването на съперника си, с което сложи и точка на спора в сета след 6:2.

Ван Райтховен обаче стабилизира играта си във втория сет и дори успя да осъществи пробив в седмия гейм, за да поведе с 4:3. В десетата част 104-ият в света сервираше за изравняване на сетовете и макар да беше изправен пред четири брейкбола той запази хладнокръвие и успя да измъкне гейма, с което сложи и точка на спорта в сета след 6:4.

От този момент нататък Ноле изцяло пое контрола върху случващото се на корта, като до края на срещата реализира още четири пробива и загуби само три гейма, печелейки третия и четвъртия сет с 6:2, 6:1, с което си подпечата мястото сред най-добрите осем в Лондон.

На четвъртфиналите Новак Джокович ще играе срещу Яник Синер, който надигра с 6:1, 6:4, 6:7(8), 6:3 Карлос Алкарас в сблъсък на двама от тенисистите на новото поколение.

В друг спор за място на полуфиналите пък един срещу друг ще се изправят Давид Гофен и Камерън Нори. Белгиецът Гофен се наложи в тежък петсетов двубой над Франсис Тиафо от САЩ, докато Нори зарадва местната публика с трисетова победа срещу друг американец Томи Пол.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Предимно слънчево, с температури над 30 градуса
Предимно слънчево, с температури над 30 градуса
Лоренцо Мичели: Важно е, че оставаме в Лигата на нациите
Лоренцо Мичели: Важно е, че оставаме в Лигата на нациите