НОВИНИ

Джошуа е готов да се откаже от коланите си, за да се изправи срещу Фюри

bnt avatar logo
от Димитър Русев
18:30, 28.07.2021
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Антъни Джошуа ще се радва да се откаже от световните си титли по бокс, ако това означава, че най-накрая ще може да се проведе дълго чаканата битка с Тайсън Фюри.

Двамата подписаха договор за безспорна битка, която трябваше да се проведе в Саудитска Арабия на 14 август, но ще се забави заради проблеми, свързани с пандемията в лагера на Фюри.

В неотдавнашно интервю в шоуто на Гари Невил "The Overlap" Джошуа обясни, че би бил готов да направи всичко възможно, за да се бие с Фюри, като каза: "Без колани? Оценявам го. За това говоря. Ще се борим на 100 процента, да го направим. Ще изморя този човек и ще го сразя."

Джошуа също каза, че смята, че Фюри трябва да поеме риска, добавяйки: "Той е боец, нали. Какво е най-лошото нещо, което може да се случи? Да те ударят."

Двамата световни шампиони са влезли в кореспонденция в социалните медии, откакто Фюри реши да не предлага на Уайлдър пари за отстъпление, за да се състои битката на Джошуа.

Джошуа не иска да влиза в спорове и казва, че би предпочел да се бие с опоненти като Усик, които са готови на всичко, за да излязат на ринга.

"Що се отнася до мен, всъщност не влизам в Twitter често, защото това е Twitter - всеки може да седне на компютъра и да говори", добави той.

"Нека бъдем истински, нека бъдем честни, нека хората знаят, че ти (Фюри) си разочаровал феновете, защото всеки изглежда мисли, че се е случило нещо друго. Знам, защото ще започна да крещя имена и ще се окажа в положение, в което името на човека, когото извикам, не иска да се бие или не е готов да се бие."

Джошуа срещу Усик ще се проведе на стадион Тотнъм Хотспър и битката ще бъде едно от най-сериозните препятствия за британеца.

Междувременно Фюри най-накрая ще се бие с Уайлдър в третата им битка на 9 октомври в арена на T-Mobile, Лас Вегас, след като първоначалната дата - 24 юли, бе преместена заради проблеми, свързани с вируса Covid-19.

Ако приемем, че и двамата мъже преминат през тези изпитания невредими, те ще трябва най-накрая да се изправят един срещу друг през февруари.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ВКС: Да се преустанови работата с Единната информационна система на съдилищата
ВКС: Да се преустанови работата с Единната информационна система на съдилищата
Пожарът край Твърдица все още не е овладян
Пожарът край Твърдица все още не е овладян