НОВИНИ

Кабинетът с пакет от мерки срещу войната по пътищата

кабинетът пакет мерки войната пътищата
bnt avatar logo
от БНТ
10:00, 21.06.2023
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

Правителството предприема пакет от мерки срещу войната по пътищата, които ще действат постоянно, а не кампанийно. Това обяви министър-председателят Николай Денков в началото на заседанието на Министерски съвет.

Пакетът включва ремонт на рисковите участъци по пътищата, регулярни проверки за спазването на пътните плавила, промени в обучението на водачите на МПС, както и за обучението по "Пътна безопасност".

Съвместните проверки на шест институции за безопасността на движението по пътищата в цялата страна вече започнаха. Това се случи по-малко от седмица, след като такова решение беше взето на междуведомствена среща при премиера акад. Николай Денков, посветена на този приоритетен за правителството проблем.

Започва мащабна акция за спазване на правилата на пътя в цялата страна

"Надявам се тази система да проработи и това, което е обещавано от наша страна - няма да работим кампанийно, няма да се случи днес, за да можем да го отчетем пред медиите, а това ще е част от нашата работа. Имаме планирани месечни срещи с представителите на отделните ведомства. Ако се справим както планираме, резултатите след няколко месеца ще бъдат видими", каза Денков.

Институциите обръщат специално внимание на рисковите участъци от пътищата, както и на мерките по отношение на безопасното шофиране. Премиерът ще проверява напредъка по темата за пътната безопасност всеки месец.

Започналите днес мащабни проверки се извършат от екипи от Министерството на вътрешните работи, Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация", Агенция "Пътна инфраструктура", Националната агенция за приходите, Агенция "Митници" и Държавната агенция "Безопасност на движението по пътищата".

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сенегал победи Бразилия с 4:2 в приятелски мач в Лисабон
Сенегал победи Бразилия с 4:2 в приятелски мач в Лисабон
За какво да внимават родителите, за да не се стига до инциденти с децата?
За какво да внимават родителите, за да не се стига до инциденти с децата?