НОВИНИ

Какви мерки са предприети преди откриването на Олимпиадата в Токио?

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
10:19, 23.07.2021
Чете се за: 01:50 мин.
Общество
Слушай новината

Днес се откриват Летните Олимпийски игри. Заради пандемията организаторите взеха решение в японската столица да не се допускат зрители. Френският президент Еманюел Макрон е сред малцината политици, които ще присъстват на церемонията по откриването. Първата дама на Съединените щати Джил Байдън също пристигна в Токио.

Десетки японци преодоляха палещата жега и засилените мерки за сигурност, за да се снимат пред Олимпийския стадион в Токио тази сутрин, часове преди церемонията по откриването на Игрите.

"Имах билети и исках да присъствам на състезанията. Но сме в ситуацията на пандемия. Част от мен иска да гледа, но същевременно си казвам, че нищо не мога да направя", каза 29-годишен жител на Токио, който не пропусна да увековечи случая заедно с приятелката си.

Заради COVID-19 Олимпиадата беше отложена, а тази година ще се състои без зрители.

Не само Ковид, но и скандал с директора на церемонията по откриването, хвърли сянка върху така очакваното спортно събитие. Само ден преди неговото начало се появи видео отпреди десетилетия, в което Кентаро Кобаяши се шегува с Холокоста.

Режисьорът на церемонията по откриването на Олимпиадата подаде оставка

950 официални лица ще присъстват на откриването на Игрите, включително 15 държавни ръководители и представители на международни организации. Сред тях е френският президент Макрон, чиято страна ще е домакин на Летните игри през 2024 г.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България U19 с трети пореден успех на Балканиадата
България U19 с трети пореден успех на Балканиадата
Посрещнаха топло гимнастичките ни в Мураяма
Посрещнаха топло гимнастичките ни в Мураяма