НОВИНИ

Какво ще ни предложат оставащите четвъртфинали на Australian Open

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
17:38, 23.01.2024
Чете се за: 03:55 мин.
Спорт
предложат четвъртфиналите australian open сряда
Слушай новината

Вторият поставен Карлос Алкарас е изправен пред може би най-тежкото изпитание в своята кампания на Откритото първенство на Австралия тази година. 20-годишният испанец ще се изправи срещу германеца Александър Зверев на четвъртфиналите в Мелбърн Парк в сряда, в мач, който обещава да бъде завладяващ сблъсък на стилове.
Алкарас е играл със Зверев седем пъти до сега, като германецът води с 4-3 победи. Но испанецът спечели единствената им среща в турнир от Големия шлем през 2023 г. на US Open. Тогава 26-годишният Зверев обясни поражението на четвъртфиналите в Ню Йорк с умората, след като изигра маратонска среща срещу Яник Синер в предишния кръг. Германецът обаче се реваншира, като победи Алкарас на ATP финалите в Торино.

Шестият поставен Зверев достигна до полуфиналите в Мелбърн през 2020 г., а пътят му сега не бе никак лек.

Алкарас прекара около пет часа по-малко от Зверев на корта в Мелбърн парк. „Гордея се с нивото, на което играя“, каза той, след като разби Миомир Кецманович с 3:0 сета на осминафиналите.

„Чувствам се все по-добре и по-добре с всеки мач, и влизам в четвъртфиналите с много увереност", добави още Алкарас.

Победителят от срещата между Алкарас и Зверев, ще играе с Даниил Медведев или Хуберт Хуркач. Третият поставен руснак е устремен към трети финал на Откритото първенство на Австралия през последните 4 години. За да се случи това нещо, той трябва да преодолее Хуркач.
Полякът, който достигна до полуфиналите на Уимбълдън през 2021 г., победи Медведев в последните им две срещи и руснакът знае точно какво може да очаква от деветия поставен сега в Мелбърн.

"Той сервира добре. Трудно е да се върне подаването му. Това ще бъде ключът. Трябва да остана силен на сервиса си, да не му давам почивка, или да се опитам да го пробия, или да отида на тайбрек и да се опитам да го спечеля", каза Медведев.

Шокиращото отпадане на топ поставената Ига Швьонтек след загуба от чешката тийнейджърка Линда Носкова бе най-голямата новина до момента в надпреварата при дамите.

Сега 19-годишната Носкова се надява да надскочи мечтите си и да достигне до първия си полуфинал на турнир от Големия шлем. Тя се изправя срещу украинската квалификантка Даяна Ястремска в първа среща помежду им в професионалния тенис.
Китайката Цинуен Джън и рускинята Ана Калинская ще играят в първия мач от вечерната сесия на Род Лейвър Арена в сряда. И двете ще търсят първо класиране за полуфинал в турнир от Големия шлем.

Програмата в сряда обещава да бъде интригуваща и изпълнена за някои с големи очаквания и огромни мечти, за други може би със закономерни победи. Очакваме с интерес.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как и защо гарга живее при семейство във Варна?
Как и защо гарга живее при семейство във Варна?
Маритимо представи официално Преслав Боруков
Маритимо представи официално Преслав Боруков