НОВИНИ

Калабрия предлага до 28 000 евро на хора до 40 години да започнат бизнес в региона

калабрия предлага 000 евро хора години започнат бизнес региона
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
21:32, 17.07.2021
Чете се за: 01:57 мин.
Още
Слушай новината

Италианският регион Калабрия предлага до 28 000 евро за три години на всеки, който реши да се премести в един от няколкото градове с население по-малко от 2000 жители. Някои от местата са по крайбрежието, а някои във вътрешността на региона - Айета, Сан Донато ди Нинеа, Чивита, Албидона, Качури, Санта Северина, Сант'Агата дел Бианко, Замо и Бова.

Регионалните власти обаче не предлагат парите просто така. Новите жители трябва да се ангажират и да започнат бизнес - или да отворят нещо свое, или да инвестират във вече съществуващ. Освен това ще трябва да се преместят напълно там и да се регистрират в един от градовете.

Друго важно изискване е възрастта на кандидатите да не надвишава 40 години. Те трябва също така да бъдат готови да се преместят в Калабрия 90 дни след приемането на заявлението.

Местните власти се надяват, че офертата ще привлече млади инициативни хора, които да съживят изчезващите градове.

Все още предстои уточняване на всички детайли, точната сума пари, която ще се изплаща ежемесечно, както и дали да включат по-големи села с до 3000 души в офертата, обяснява Джанлука Гало, член на регионалния съвет в Калабрия.

Той очаква млади хора, които идват да отворят заведение за обществено хранене, хостели или ресторанти, занаятчийски магазини или да създадат собствени ферми, като по този начин привличат повече туристи в един от най-бедните региони в Италия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Конституционният съд на Армения потвърди резултатите от предсрочните избори
Конституционният съд на Армения потвърди резултатите от предсрочните избори
Радев в Созопол: Не мисля, че България има време за пилеене да организира избори след избори
Радев в Созопол: Не мисля, че България има време за пилеене да организира избори след избори