НОВИНИ

Канада е новият носител на ATP Cup

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:56, 09.01.2022
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
канада новият носител atp cup
Слушай новината

Отборът на Канада стана третият победител в историята на отборната надпревара по тенис ATP Cup, след като се наложи във финала с 2:0 успеха срещу тима на Испания.

"Кленовите листа" в състав Феликс Оже-Алиасим, Денис Шаповалов, Брейдън Шнуур и Стивън Диез преодоляха много трудната група с отборите на Германия, Великобритания и САЩ, а на полуфиналите вчера детронираха действащия шампион Русия, за да стигнат и до спора до трофея срещу испанците.

Финалният сблъсък започна отлично за канадците благодарение на Денис Шаповалов, който се наложи с 6:4, 6:3 за час и 40 минути игра над Пабло Кареньо Буста, за да даде аванс на своя тим.

Във втория мач на сингъл един срещу друг пък се изправиха Феликс Оже-Алиасим и Роберто Баутиста Агут, като канадецът знаеше, че при победа ще донесе триумфа на канадския отбор.

В първия сет Феликс навакса пробив пасив, след което измъкна тайбрека със 7-3 точки, за да се доближи само на сет от победата. Във втората част канадецът дочака своя миг в осмия гейм, когато проби за 5:3 и на свой сервис сложи точка на спора след малко над два часа на корта.

По този начин канадците се наредиха редом до съставите на Сърбия и Русия, които триумфираха в първите две издания на надпреварата.

За испанците пък това е втори загубен финал, след като през 2020 година отстъпиха на Сърбия с 1:2 победи в спора за титлата.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Владимир Илиев записа най-добрия си резултат за сезона в преследването в Оберхоф
Владимир Илиев записа най-добрия си резултат за сезона в преследването в Оберхоф
Камен Златков не завърши първия манш в Аделбоден
Камен Златков не завърши първия манш в Аделбоден