НОВИНИ

Къри и Томпсън комбинираха за 52 точки при успех над Минесота

Голдън Стейт Уориърс Минесота Тимбъруулвс
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
09:59, 28.01.2022
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Голдън Стейт Уориърс надигра Минесота Тимбъруулвс със 124:115 точки у дома в поредна среща от редовния сезон на Националната баскетболна асоциация (НБА).

Стеф Къри и Клей Томпсън комбинираха за 52 точки, като за първи път отбелязаха поне по 20 в един мач заедно от финалите на Лигата през 2019. Къри се отчете с 29 пункта, осем борби и шест асистенции, докато Томпсън приключи с 23 точки, пет борби и четири асистенции. По 19 за „воините“ реализираха Андрю Уигинс и Джордан Пуул.

За Минесота над всички бе Карл-Антъни Таунс, който завърши с дабъл-дабъл – 31 точки, 12 борби и шест асистенции. Антъни Едуардс наниза 27, но усилията им се оказаха недостатъчни за гостите.

Уориърс продължават да са втори на Запад с баланс 36-13 след четвъртата си поредна победа, докато Тимбъруулвс са осми с равен баланс – 24 успеха и 24 загуби. В следващите си мачове Минесота гостува на Финикс Сънс в петък, докато Голдън Стейт приема Бруклин Нетс ден по-късно.

В друга среща от вечерта, Филаделфия постигна комфортен успех над Ел Ей Лейкърс със 105:87 като домакин. Без ЛеБрон Джеймс, „езерняците“ бяха поведени от Антъни Дейвис, който завърши с дабъл-дабъл – 31 точки и 12 борби, и Ръсел Уестбрук, който вкара 20 точки, но в крайна сметка отстъпиха на Фили, за които над всички бе Джоел Ембийд с 20 точки, девет борби и седем асистенции. 23 добави Тобайъс Харис, а с по 14 се отчетоха Тайрийз Макси и Жорж Нианг.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бюджет 2022: Къде се разминаха тристранните партньори?
Бюджет 2022: Къде се разминаха тристранните партньори?
Зачестяват случаите на деца с изгаряния в Русе
Зачестяват случаите на деца с изгаряния в Русе