НОВИНИ

Карлос Алкарас елиминира Стефанос Циципас и е на полуфинал на "Ролан Гарос"

Испанецът ще играе за място на финала с новия №1 в световната ранглиста Яник Синер. 

карлос алкарас елиминира стефанос циципас полуфинал ролан гарос
bnt avatar logo
от БНТ
08:33, 05.06.2024
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Карлос Алкарас се класира за полуфиналите на "Ролан Гарос". Испанецът елиминира Стефанос Циципас с 6:3, 7:6 (3), 6:4 за два часа и петнадесет минути.

Алкарас започна по-концентрирано в мача и направи ранен пробив още при първото подаване на Циципас в мача, за да поведе с 1:0. Третият в света тенисист бе много убедителен на свой сервис и не предостави никакви възможности на гръцкия си опонент. Така 21-годишният Алкарас затвори първия сет с нов пробив и 6:3.

Вторият сет започна по подобен начин, като Алкарас осъществи ранен пробив за 2:0. След това обаче испанецът допусна някои неточности, които позволиха на Циципас да се завърне във втория сет, връщайки пробива за 3:4. Така се стигна до тайбрека, в който Алкарас отново имаше преимущество и спечели със 7:3 точки. В третия сет Алкарас направи решаващия пробив за 4:3 гейма. Циципас отново не стигна до нито една възможност за пробив в третия сет и по този начин Алкарас затвори мача с 6:4.

По този начин Алкарас се класира за втория си пореден полуфинал на „Ролан Гарос“, където ще се изправи срещу Яник Синер, който по-рано във вторник отстрани Григор Димитров с 3:0 сета.

От понеделник италианецът ще бъде и новият №1 след отказването на Новак Джокович от турнира поради контузия.

Алкарас и Синер ще играят за девети път, като до момента всеки от тях има по 4 победи над съперника си.

Испанецът спечели последния мач по пътя към тазгодишната титла от турнира в Индиън Уелс, но Синър взе и двете им предишни срещи от Големия шлем през 2022 година на Уимбълдън и на US Open.

„Всичко, което прави, го прави перфектно. Начинът, по който удря топката, е невероятен. Начинът, по който се движи, е наистина, наистина добър. Той те тласка до краен предел във всяка топка, във всяка точка. Обичам този вид мачове. Обичам този вид предизвикателства", заяви Алкарас за италианския си опонент на полуфиналите на "Ролан Гарос".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Издирват отвлечено момиче от Лясковец
Издирват отвлечено момиче от Лясковец
Португалия победи Финландия в контролна среща в Лисабон
Португалия победи Финландия в контролна среща в Лисабон