НОВИНИ

Кирил Десподов: Мисля, че ще се поздравим с шампионската титла

Лудогорец Кирил Десподов Левски
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
08:03, 04.06.2023
Чете се за: 03:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Футболистът на Лудогорец Кирил Десподов смята, че минималното предимство на разградчани пред ЦСКА в класирането ще им помогне да спечелят титлата.

"Орлите" се наложиха над Левски с 3:2, за да оглавят отново класирането в Първа лига.

"Изключително трудна победа. Поздравявам отбора на Левски, защото момчетата играха изключително добре и ни затрудниха максимално. Мачът започна добре за нас. Накрая те взеха преднината. Радвам се, че показахме шампионски манталитет и обърнахме мача. В моята глава нямаше колебания, не мога да кажа за другите момчета. Не мисля, че някой бе навел глава в 60-ата минута. Обърнахме мача с две ситуации и два гола. Не можем да се предадем, това си го казахме и в съблекалнята. Днес трябваше да се вземе този мач", сподели играчът след срещата.

Българският национал призна, че в лагера на тима са се вълнували от резултата на конкурента им за титлата ЦСКА. "Червените" направиха равенство 1:1 в столичното дерби с ЦСКА 1948 и позволиха на Лудогорец да ги изпревари в класирането.

"Със сигурност имаше пренавити играчи, предвид резултата на "Армията". След като разбрахме резултата има казах да се успокоим и да се концентрираме върху нашата игра. Важно е ние какво ще направим, не конкурента ни за титлата. При нас напрежение няма. Винаги твърдя, че ако има напрежение при един футболист, той не може да покаже своите качества и талант. Трябва да сме спокойни и да вярваме в себе си. Няма значение кой какво пише и какво говори. Трябва да си гледаме нашата игра и мисля, че накрая ще се поздравим с шампионската титла", добави той.

Нападателят очаква труден финален мач срещу Черно море и допълни, че не се вълнува от дербито между ЦСКА и Левски в последния кръг.

"Надявам се, че сме си взели бележки. Днес Господ ни даде втори шанс и трябва да го вземем. Направихме прекалено много подаръци, трябва да спрем. Във футбола всичко е възможно. Чака ни тежък мач срещу Черно море добър и дисциплиниран отбор с добри играчи. От утре започвам да говоря на всички играчи, че трябва да сме готови не на 100, а на 1 000%. Не мога да кажа, че ще подкрепям Левски до края на сезона. Аз съм за Лудогорец", завърши той.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След смъртта на Ангел Христов от "Братя Галеви": Разследват как е влязъл у нас
След смъртта на Ангел Христов от "Братя Галеви": Разследват как е влязъл у нас
Жълт код за значителни валежи и гръмотевици в северозападната част от страната
Жълт код за значителни валежи и гръмотевици в северозападната част от страната