НОВИНИ

Кирил Десподов: Утре трябва да сме жадни за победата

кирил десподов главите единствено мисълта победа отстраняване отбора балкани
Снимка: ПФК Лудогорец
bnt avatar logo
от БНТ
15:54, 16.08.2023
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Капитанът на Лудогорец Кирил Десподов взе участие в пресконференцията на старши треньора на своя тим Ивайло Петев преди утрешния реванш срещу Астана от третия предварителен кръг на Лига Европа. Срещата на "Хювефарма Арена" в Разград е в четвъртък вечер от 21:00 часа българско време.

Българският шампион има да наваксва гол пасив след първата среща, като Десподов заяви категорично, че той и съотборниците му трябва да се фокусират върху тяхното представяне и да бъдат жадни за победи.

Футболист №1 на страната ни говори още за партньорството си в атака с новото попълнение в тима Руан, като коментира още и дали естествения терен ще окаже позитивно влияние на играта на "орлите".

"Мисля, че Лудогорец е свикнал да играе през 3-4 дни мачове. От доста години насам влиза в групите на Лига Европа. Свикнали сме и знаем какво е да играеш през 3 дни мачове. В отбора се работи професионално и всички се стараят ние да се възстановим. Отборът е свеж и готов да покажем добро лице. Утре трябва да сме жадни за победата", започна звездата на Лудогорец.

"Астана е дисциплиниран отбор, който е здрав физически. Разчитат на статични положения. Ние обаче не трябва да се концентрираме върху тях, а върху нас си", каза още той.

"Още е рано да кажем, че сме се сработили с Руан, така както с Игор Тиаго. Всъщност двамата имат сходен стил на игра. Вие помните, че в началото Игор не започна добре, после се отпусна и започна да вкарва голове. На всеки му трябва време да се сработи с отбора. Надявам се Руан да вкарва повече от Игор", продължи капитанът на националния отбор.

"Мисля, че там беше доста тежък терена. Ние винаги играем трудно на изкуствено игрище, защото в Европа играем предимно на естествено. Определено и не е само теренът. Играем у дома, пред собствена публика. От първата секунда да накараме Астана да се чувстват неудобно и да им покажем, че не ги чака нищо хубавo", завърши Кирил Десподов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гръцкият премиер обяви, че закрива асоциациите на футболните привърженици в страната
Гръцкият премиер обяви, че закрива асоциациите на футболните привърженици в страната
Денислава Глушкова стартира с успех на турнир в Сърбия, Юлия Стаматова отпадна
Денислава Глушкова стартира с успех на турнир в Сърбия, Юлия Стаматова отпадна