НОВИНИ

Клоп: Неутрализирахме тотално Лайпциг

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:57, 11.03.2021
Чете се за: 00:51 мин.
Футбол
клоп неутрализирахме тотално лайпциг

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп напълно резонно похвали своите момчета за представянето им в реванша срещу Лайпциг, спечелен от "мърсисайдци" с 2-0.

Така с общ резултата от 4-0 действащият шампион на Англия се класира за 1/4 финалите на Шампионската Лига.

Клоп остана доволен от играта на своите футболисти, както в атака, така и в защита, подчертавайки, че са успели напълно да неутрализират символичните гости.

"Създадохме много положения, особено през първото полувреме. Тогава не вкарахме, но момчетата неутрализираха тотално Лайпциг. Класата на съперника не си пролича и това е най-хубавото нещо, което се случи в този мач. Лайпциг е много силен отбор, но ние се защитавахме перфектно."

Германският специалист не пропусна и да отличи представянето на Фабиньо, заявявайки, че когато той играе като дефанзивен халф, Ливърпул е друг отбор.

"Изключихме навреме от мачовете във Висшата лига и бяхме напълно готови. Вижда се, че играчите ни се забавляват на терена и разликата от мача през уикенда беше много голяма. Когато Фабиньо е на позицията си на дефанзивен халф, всичко е много различно. Днес той играеше именно като "шестица" и двамата в центъра на защитата направиха перфектен мач. Тримата заедно неутрализираха дългите подавания".

Все пак Клоп отправи похвали и към останалата част от футболистите, които бяха на терена на "Арена Пушкаш" в Будапеща.

"Честно казано, всички играха добре. Тримата в полузащита се справиха отлично, тримата в нападение също. Диого Жота игра толкова, колкото можеше и съм доволен от него. Резервите също се представиха на ниво", завърши германецът.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гери Топалова е на 1/4 финал в Анталия
Гери Топалова е на 1/4 финал в Анталия
В Хасково ваксинират и с "Пфайзер - Байонтек"
В Хасково ваксинират и с "Пфайзер - Байонтек"