НОВИНИ

Клоп разкри дали ще води Германия

bnt avatar logo
от Димитър Русев , Източник: БНР
18:24, 09.03.2021
Чете се за: 00:51 мин.
Футбол
клоп разкри дали води германия

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви днес, че няма намерение да сменя сънародника си Йоахим Льов начело на националния отбор на Германия. Както е известно, по-рано днес Льов сам обяви, че напуска поста след края на Европейското първенство през юни и юли тази година.
Льов, който пое Германия от Юрген Клинсман през 2006-а година, може да се похвали със световна титла през 2014-а. Договорът му изтичаше през юни 2022-а година и към момента е най-дълго работилият селекционер, но реши да напусне една година по-рано.
Клоп пък заяви, че той не е свободен за поста и не бива да го свързват с националния отбор.

"Дали съм свободен за лятото, за да сменя Льов? Не, не съм", заяви той пред репортерите в навечерието на мача с РБ Лайпциг в Шампионската лига.

"Имам още три години до края на договора ми с Ливърпул. Когато подпишеш договор, трябва да си го спазваш. Някой друг ще свърши работа след лятото. Предвид големия брой на добри германски треньори, сигурен съм Германският футболен съюз ще намери добро решение на въпроса", заяви още бившият треньор на Майнц'05 и Борусия (Дортмунд).

Той води Ливърпул от 2015-а година, като през 2019-а година донесе трофея от Шампионската лига, а година по-късно взе и първа титла във Висшата лига от 30 години насам. Въпреки че в момента Ливърпул изпитва доста сериозни трудности и се бори за квота за Европа, шефовете на клуба изразиха твърдата си подкрепа към Клоп.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
САЩ и ЕС възобновяват сътрудничеството си в областта на климата
САЩ и ЕС възобновяват сътрудничеството си в областта на климата
Лекарите от Спешна помощ: Трябва да се помисли за затягане на мерките
Лекарите от Спешна помощ: Трябва да се помисли за затягане на мерките