НОВИНИ

Кметът на Пазарджик спира финансирането на първия отбор на ФК Хебър

кметът пазарджик спира финансирането първия отбор хебър
Снимка: фейсбук страница на ФК Хебър
bnt avatar logo
от БНТ
19:36, 25.01.2024
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Община Пазарджик сваля всякакво доверие от ръководството на футболен клуб Хебър, което се преизбра самостоятелно в миналия ден. На този етап Общината ще подпомага усилено само и единствено развитието на детско-юношеската школа. Това обяви кметът на Пазарджик Петър Куленски в профила си в социалните мрежи.

На практика това означава, че Общината ще спре да финансира първия отбор на Хебър, който участва в Първа лига и е воден от Любослав Пенев.

"Считаме предишното „ново“ ръководство на клуба и неговите действия за окончателно компрометирани пред гражданите и феновете на отбора. С отказа си първо дори да допусне Общината до финансовите показатели, а впоследствие нееднократно и в течение на месеци да отказва да предостави подробна и прозрачна информация как са се харчели ресурсите на клуба, респективно – на гражданите, ръководството за пореден път затвърждава усещането, че не може да му се има доверие. Никъде не съществуват условия, в които орган, който е финансирал една институция, да получава отказ от информация как са харчени парите му", написа Куленски.

"Паралелно с това пред управата на Общината е споделено от служители на клуба, че лице от ръководството е накарало всички треньори да подпишат декларации, които им забраняват да говорят и да дават каквато и да е информация на общински служители. Общината счита това за абсолютно потъпкване на всички норми и дълг към обществеността и няма да спре да настоява с всички инструменти на закона гражданите да получат пълна прозрачност за действията и разходите на футболния клуб. Община Пазарджик ще оперира и ще подкрепя инициативи само в условия на адекватна отчетност на дейностите и на харчените публични средства. И административният орган, и общността на Пазарджик не трябва да допускаме повече своеволия с публичен ресурс, в това число и употреба на спортни клубове като лост за политическо въздействие", допълва кметът на Пазарджик.

В последните дни Хебър се раздели с двама от основните си футболисти - Карлос Охене, който бе продаден на Левски, и голмайстора Георги Николов, който бе трансфериран в Ботев Пловдив. За момента Пенев продължава да води отбора, но не е ясно дали той ще е начело на Хебър и през пролетния полусезон при сериозно свиване на бюджета.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
СПЕЦИАЛНО: Мащабно изследване на колективния геном на българите
СПЕЦИАЛНО: Мащабно изследване на колективния геном на българите
18-годишният бразилец Габриел Москардо официално е футболист на ПСЖ, но ще се появи на терена чак през следващия сезон
18-годишният бразилец Габриел Москардо официално е футболист на ПСЖ, но ще се появи на терена чак през следващия сезон