НОВИНИ

Код жълто и оранжево за валежи в почти цялата страна и днес

код жълто оранжево проливни валежи почти цялата страна
bnt avatar logo
от БНТ
06:02, 15.10.2021
Чете се за: 01:25 мин.
У нас
Слушай новината

Предупреждение за проливни валежи от първа и втора степен остава в сила в почти цялата страна. Количествата на места е възможно да достигнат 65 л/кв. метра. На места из високите полета на Западна България сутринта дъждът ще е примесен със сняг.

Максималните температури ще са в широки граници - в интервала от 5° до 18°. Вятърът ще е слаб, в Източна България – умерен, от североизток.

По Черноморието ще е облачно с превалявания от дъжд. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 15° и 18°, а вълнението на морето ще е около 3 бала.

Облачно и с валежи ще бъде времето и в планините, като границата между дъжд и сняг ще е около 1500 м, а в Западна България в сутрешните часове - дори по-ниско. Ще духа умерен източен, по най-високите части на Рила и Пирин - силен южен вятър. Максималната температура на 1200 м ще е около 6°, на 2000 м - около 0°.

В събота валежите ще продължат, но постепенно ще отслабват, а в неделя ще вали на малко места. Ще започне бавно повишение на максималните температури, но с очакваното през първите дни от новата седмица намаление на облачността, минималните ще се понижават.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
3183 са новите случаи на коронавирус
3183 са новите случаи на коронавирус
Великолепен Григор Димитров обърна и Хуркаш и се класира на полуфинал в Индиън Уелс
Великолепен Григор Димитров обърна и Хуркаш и се класира на полуфинал в Индиън Уелс