НОВИНИ

Кои са полицаите на годината и техните истории

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
20:32, 21.12.2021
Чете се за: 03:00 мин.
У нас
Слушай новината

МВР награди полицаите, постигнали най-добри резултати в работата си през тази година. Отличени бяха служители, разкрили тежки престъпления, но и полицаи, спасили животи. Сред наградените бяха и граждани, помогнали на МВР да стигне до издирвани престъпници.

Радослав, Григор и Живко - ученици от Стара Загора, които бяха наградени наред със заслужилите полицаи. На 3 октомври автомобил ударил мотоциклет на кръстовище. Шофьорът избягал от мястото. Тримата младежи го видели и решили да опитат да го заловят. Действали като професионалисти и за час стигнали до него.

"Видях, че ми е позната колата. Започнахме да разпитваме. И през първи собственик, втори, трети и така разбрахме кой всъщност е шофьорът на колата", заяви Григор Бакалов.

"Намерихме му номера през стария собственик. Той ни даде номера, започнахме да му звъним, да го търсим и той ни каза, че се крие в най-близкия парк", допълни Радослав Иванов.

"Започнахме да го търсим, обикаляхме и го намерихме", добави Григор Бакалов.

Индивидуален носител на наградата "Полицай на годината" е Десислава Викторова от ГДНП. Под нейно ръководство са били разкрити редица тежки престъпления, включително случая с простреляната жена на новогодишно хоро в Ловеч. Колективното първо място отиде при граничните полицаи от Елхово, заловили издирван за тежко престъпление в Западна Европа.

"Отличието е благодарение на труда през изминалата година, не само мой, но и на целия колектив. Годината не беше много лесна, не се оплакваме, продължаваме напред", сподели Ивайло Тончев, началник на сектор Специални тактически действия в РДГП - Елхово.

От бързо разкрити убийства, разплитане на сложно замислени схеми, заловени наркотици до оказана първа помощ. Това са част от заслугите на останалите наградени от различни точки на страната.

"Хората на тихия фронт, които се трудят неуморно и осигуряват сигурността в нашата страна. Хората, които често пъти изпитват и критиките към системата, към конкретни служители на МВР, но системата продължава да работи и бих казал успешно", каза още Бойко Рашков, министър на вътрешните работи.

Той добави, че МВР изпраща динамична година, в която е постигнало основната си задача - гарантирането на честни избори.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Слаба трета четвърт попречи на Балкан да победи в Балканската лига
Слаба трета четвърт попречи на Балкан да победи в Балканската лига
Вдигат учителските заплати с 13,5% от догодина?
Вдигат учителските заплати с 13,5% от догодина?