НОВИНИ

Кой ще възстанови щетите, след като заради строеж пропадна ограда на детска градина?

bnt avatar logo
от БНТ
08:37, 07.01.2022
Чете се за: 01:27 мин.
У нас
Слушай новината

В Благоевград заради строеж на сграда поддаде част от ограда на детска градина. Инцидентът е станал преди седмици, за радост без сериозни последствия.

„На 13 декември установихме срутването на оградата, след като бяха минали обилните дъждове. Веднага информирахме Община Благоевград за създадената ситуация. Те изпратиха екип, който да се запознае със сериозността на положението и ни увериха, че ще предприемат нужното за отстраняване на проблема“, каза Надя Низамова – директор на ДГ „Вечерница“.

Според Петър Калпачки, началник отдел „Строителен контрол“ към Община Благоевград, причините за проблема са комплексни. Една от тях са обилните дъждове, а другата е невърнатият навреме насип зад подпорната стена.

„След като е изградена подпорната стена е необходимо да се върне обратният насип, за да може на терена да се спази необходимия окоз и да не се стига до това положение, в което е в момента“, изясни той.

Калпачки допълни: „Ако фирмата не възстанови стената, ще го направи Община Благоевград. След това средствата ще бъдат взети от фирмата. Такава е процедурата“.

Вижте целия разговор във видеото.

Гледайте още теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Доц. Дечев: Февруари 2019 г. беше последното плодотворно заседание на комисията с РСМ
Доц. Дечев: Февруари 2019 г. беше последното плодотворно заседание на комисията с РСМ
Атлетико Мадрид с безпроблемен успех за Купата на Краля
Атлетико Мадрид с безпроблемен успех за Купата на Краля