НОВИНИ

Коко Гоф спечели титлата на US Open

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
08:05, 10.09.2023
Чете се за: 03:15 мин.
Спорт
коко гоф спечели титлата open
Слушай новината

Коко Гоф спечели първата си титла от турнир от Големия шлем. Американката завоюва трофея от Откритото първенство на Съединените щати. 19-годишната Гоф победи на финала световната номер 1 Арина Сабаленка от Беларус с 2:6, 6:3, 6:2.

Коко Гоф е четвъртата различна американка с триумф на US Open през XXI век - другите са Слоун Стивънс (2017 година), Серина Уилямс (2014, 2013, 2012, 2008, 2002) и Винъс Уилямс (2001). Шампионката ще е на трето място в света от понеделник.

"Това, че спечелих тук, означава много за мен. Чувствам се малко шокирана в този момент. Когато загубих "Ролан Гарос" бе сърцераздирателно. Но положих много усилия и преминах през всякакви перипетии, за да стигна до тук. Затова и този момент е толкова сладък. Не съм се молила за резултат, а си казах, че ще бъда силна и каквото стане, стане. Благословена съм в този живот, просто нямам думи. Не знам как да опиша този момент", заяви Гоф.

"Арина е невероятна състезателка. Поздравления за първото място в ранглистата, напълно заслужено е. През цялото време казвах на екипа ми, че ти си много мил човек зад кулисите. Искам да поздравя не само теб, но и целия ти екип за работата ви", продължи американката.

"Най-горда съм не толкова от ранкинга, а по-скоро от това, което направих, от контрола над емоциите, който успях да наложа на себе си. Бих искала да поздравя Коко, защото тя игра невероятно и заслужи тази титла. Сигурно ще спечелиш още много. Надявам се да играем още много финали, надявам се и с различен резултат. Искам да изпратя много любов на семейството си, което знам, че ме гледаше. Съжалявам за резултата", коментира Сабаленка.

Тази вечер от 23.00 часа българско време е финалът при мъжете. За трофея ще спорят вторият в света Новак Джокович и третия Даниил Медведев.

снимки БТА

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 2000 вече са жертвите на земетресението в Мароко
Над 2000 вече са жертвите на земетресението в Мароко
Национален протест срещу войната по пътищата организират тази вечер в София
Национален протест срещу войната по пътищата организират тази вечер в София