НОВИНИ

Контрабандни стоки за над 1 млн. лв. откриха на граничния пункт "Лесово"

контрабандни стоки млн откриха граничния пункт лесово
bnt avatar logo
от БНТ
14:26, 19.04.2023
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

Служители на митнически пункт "Лесово" са открили голямо количество контрабандни стоки на стойност 1 100 000 лева в тайници - двойни стени на четири товарни автомобила с българска регистрация.

Четирите камиона са пристигнали един след друг на изходящо трасе на МП "Лесово" на 14 април от България към Турция, управлявани от турски граждани. В зоната за митнически контрол водачите са обявили, че камионите са празни и нямат нищо за деклариране. Превозните средства са селектирани от митническите служители на пункта за щателни митнически проверки, при които са открити контрабандните стоки.

От четирите товарни автомобила са иззети общо 92 650 електронни цигари, 800 опаковки никотинова течност за електронни цигари, 14700 ампули и таблетки лекарствени продукти - предимно анаболни стероиди, 450 броя компютърна техника и 2560 смарт телефони. Контрабандните стоки са били укрити в тайници - двойни стени на четирите товарни автомобила. Установено е също, че превозните средства са собственост на търговски дружества, регистрирани в България.

Снимки: Агенция "Митници"

По случаите са образувани четири досъдебни производства по описа на ТД "Митница Бургас", които се провеждат под надзора на Окръжна прокуратура-Ямбол. По искане на Окръжна прокуратура-Ямбол е взета мярка за неотклонение "задържане под стража" по отношение на четиримата турски граждани. Те са обвинени по четири отделни досъдебни производства за контрабандно пренасяне на стоки, чиято обща стойност възлиза на 1 100 000 лева. Определението на Окръжен съд-Ямбол подлежи на обжалване пред Апелативен съд-Бургас.

Автор: Румяна Стефанова

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Адриан Андреев загуби във втория кръг на турнира от сериите "Чалънджър" в Оейраш
Адриан Андреев загуби във втория кръг на турнира от сериите "Чалънджър" в Оейраш
Миглена Селишка и Юлияна Янева достигнаха до полуфиналите на европейското в Загреб
Миглена Селишка и Юлияна Янева достигнаха до полуфиналите на европейското в Загреб