НОВИНИ

КПКОНПИ изпрати декларациите на Кирил Петков на прокуратурата

кирил петков гласувах вярвам българия повече
bnt avatar logo
от БНТ
13:56, 29.11.2021
Чете се за: 01:27 мин.
У нас
Слушай новината

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) е изпратила до Специализираната прокуратура изисканите копия от подадените декларации за имущество и интереси от Кирил Петков, в качеството му на служебен министър на икономиката.

Това съобщават от пресцентъра на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество.

Искането е постъпило в КПКОНПИ на 23 ноември 2021 г.

От КПКОНПИ обаче изрично посочват, че комисията не приема и не съхранява декларации за несъвместимост. Те се подават пред органа по избора или назначението - в случая, пред президента на Република България. Според закона, пред комисията се подават само декларации за имущество и интереси.

По-рано днес стана ясно, че специализираната прокуратура е удължила срока на проверката за гражданството на бившия служебен икономически министър Кирил Петков до средата на декември.

Говорителят на спецпрокуратурата Христо Кръстев обясни, че удължаването е максималното възможно и се е наложило, за да се изчакат документи от Антикорупционната комисия, пред която - според прокуратурата - като служебен министър, Петков е имал задължението да подаде декларация за несъвместимост.

Удължиха срока на проверката за гражданството на Кирил Петков

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Манчестър Юнайтед обяви новия мениджър
Манчестър Юнайтед обяви новия мениджър
Изложба „Кино истории помежду“ в РИМ-София (Снимки)
Изложба „Кино истории помежду“ в РИМ-София (Снимки)