КПКОНПИ изпрати декларациите на Кирил Петков на прокуратурата

от БНТ
13:56, 29.11.2021
Чете се за: 01:27 мин.
У нас
кирил петков гласувах вярвам българия повече
Слушай новината

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) е изпратила до Специализираната прокуратура изисканите копия от подадените декларации за имущество и интереси от Кирил Петков, в качеството му на служебен министър на икономиката.

Това съобщават от пресцентъра на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество.

Искането е постъпило в КПКОНПИ на 23 ноември 2021 г.

От КПКОНПИ обаче изрично посочват, че комисията не приема и не съхранява декларации за несъвместимост. Те се подават пред органа по избора или назначението - в случая, пред президента на Република България. Според закона, пред комисията се подават само декларации за имущество и интереси.

По-рано днес стана ясно, че специализираната прокуратура е удължила срока на проверката за гражданството на бившия служебен икономически министър Кирил Петков до средата на декември.

Говорителят на спецпрокуратурата Христо Кръстев обясни, че удължаването е максималното възможно и се е наложило, за да се изчакат документи от Антикорупционната комисия, пред която - според прокуратурата - като служебен министър, Петков е имал задължението да подаде декларация за несъвместимост.

Удължиха срока на проверката за гражданството на Кирил Петков

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Манчестър Юнайтед обяви новия мениджър
Манчестър Юнайтед обяви новия мениджър
Изложба „Кино истории помежду“ в РИМ-София (Снимки)
Изложба „Кино истории помежду“ в РИМ-София (Снимки)