НОВИНИ

Крищоф Милак защити световната си титла на 200 метра бътерфлай със световен рекорд

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:50, 21.06.2022
Чете се за: 01:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Унгарецът Крищоф Милак счупи собствения си световен рекорд в дисциплината 200 метра бътерфлай при триумфа си със световната титла на първенството, което се провежда в "Дуна Арена" в Будапеща.

Милак, който е и олимпийски шампион в дисциплината, спря хронометрите на 1:50.34 минути, с което прати в историята предишното си най-добро постижение от 1:50.74 минути, което датираше от спечелването на световната титла в Гуанджоу през 2019 година.

Във финала Крищоф Милак на практика нямаше конкуренция, изпреварвайки с над три секунди сребърния медалист Леон Маршанд от Франция. Бронзът остана за японеца Томору Хонда.

По този начин 22-годишният плувец донесе и първи златен медал за Унгария от домакинското световно първенство по плувни спортове. Отличието е и първо за "маджарите" изобщо от началото на шампионата.

В дисциплината имаше и българско участие в лицето на Антъни Иванов, който обаче остана 18-ти и отпадна още след предварителните серии вчера сутринта.

В друг от интересните финалите тази вечер в "Дуна Арена" САЩ завоюва златото на смесената щафета 4х100 съчетано плуване. Хънтър Армстронг, Ник Финк, Виктория Хъск и Клеър Кюрзан изпревариха квартетите на Австралия и Нидерландия.

Гледайте най-интересното от шампионата по БНТ 3.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Венко Сабрутев, ПП: Не искаме безпринципна подкрепа
Венко Сабрутев, ПП: Не искаме безпринципна подкрепа
След 8-часовите дебати: Аргументите "за" и "против" вота на недоверие срещу кабинета "Петков" (ОБЗОР)
След 8-часовите дебати: Аргументите "за" и "против" вота на недоверие срещу кабинета "Петков" (ОБЗОР)