НОВИНИ

Кристиян Николов загуби от световния шампион Роби Гонсалес в осминафиналите на купа "Странджа"

По-рано днес Хавиер Ибанес спечели първия си мач в категория до 57 килограма

кристиян николов също достигна четвъртфиналите купа странджа
Снимка: БФ Бокс
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
15:44, 23.02.2023
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Националът на България в категория до 80 килограма Кристиян Николов загуби от световния шампион Роби Гонсалес в осминафиналите на купа "Странджа".

Николов, който през миналата година достигна до финала на турнира, имаше малшанса да срещне най-класния участник в категорията още в първия си мач и макар да изигра двубоя на високо ниво, това не бе достатъчно за победа срещу опитния американец.

Съдиите край ринга отсъдиха победа с 4:0 (28:28, 28:29, 28:29, 27:30, 28:29) в полза на 26-годишния Гонсалес, който реши мача в третия рунд. Американецът бе по-активен в първите минути на мача и след първите три минути си осигури гласовете на четирима от петимата съдии край ринга. 

23-годишният Николов обаче пое инициативата във втория рунд, притисна световния шампион и на свой ред взе четири гласа от съдиите. Така всичко в мача трябваше да се реши в третия рунд, в който обаче Гонсалес бе по-добрият. Американецът не спираше да засипва с удари Николов, а тежък ъперкът 20 секунди преди края накара рефера на ринга да отброи до осем, което окончателно наклони мнението на съдиите в полза на Гонсалес.

По-рано днес Хавиер Ибанес спечели първия си мач в категория до 57 килограма.

Кубинецът, който се състезава за България, победи с 5:0 (29:28, 30:27, 30:27, 30:27, 30:27) поляка Ярослав Иванов и се класира за четвъртфиналите на надпреварата.

На четвъртфиналите Хавиер Ибанес ще играе с шведа Небил Ибрахим, който отстрани с пълно съдийско единодушие румънеца Андрей Гавя.

Българското участие на турнира в зала "София" продължава във вечерната сесия от 18:00 часа. Ергюнал Себахтин в категория до 48 килограма, Ясен Радев при 54-килограмовите и Радослав Росенов при 60 килограмовите ще се боксират във фазата на четвъртфиналите.

 

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задушаване с изгорели газове е причината за трагедията с младежи в село Друмево
Задушаване с изгорели газове е причината за трагедията с младежи в село Друмево
Бившият полицай Венцислав Караджов, убил родителите си, излиза под домашен арест
Бившият полицай Венцислав Караджов, убил родителите си, излиза под домашен арест