НОВИНИ

Кубрат Пулев потвърди, че ще се боксира с Махмуд Чар на 30 март в “Арена София”

"Ше дам всичко от себе си, за да постигна тази победа и да направим България световен шампион по бокс", заяви Кубрат Пулев.

кубрат пулев потвърди боксира махмуд чар март ldquoарена софияrdquo
bnt avatar logo
от БНТ
12:38, 22.02.2024
Чете се за: 04:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Бившият претендент за световна титла в професионалния бокс - Кубрат Пулев, потвърди, че ще се боксира с Махмуд Чар на 30 март в “Арена София”. Това се случи на съвместна пресконференция с бъдещия му опонент.

Битката между софиянеца и регулярния шампион на Световната боксова асоциация (WBA) в тежка категория бе обявена в края на месец януари от спортния журналист на ESPN Дан Рафаел.

В галавечерта ще участва и Тервел Пулев, чийто съперник все още не е обявен.

"Ще се изправя срещу много сериозен противник, който също има много опит като мен. Той има немалко срещи, които са тежки битки, през които той е минал. Подхождам с абсолютен респект и уважение в тренировъчния процес, бъдете сигурни, че ще изляза в супер форма и вече каквото Господ е отредил. Аз ще дам всичко от себе си, за да постигна тази победа и да направим България световен шампион по бокс", заяви Кубрат Пулев.

"Преди 30 години стартирах точно в този град. Едва на 25 години, когато бях с една фикс идея да докарам световен шампион в България. 30 години по късно това ще се случи. Боят ще бъде сериозен. Противникът не е случаен. Той е бил на ринга с величия като Виталий Кличко, Поветкин и други. Не е дошъл тука на гости. Той ще е на границата, на която ние трябва да преминем, за да постигнем нашата цел", разказа българският мениджър и промоутър Ивайло Гоцев.

"Бях поканен от господин Гоцев да се бия в България за първи път през 2017-а. Градът е красив. Всички трябва да дойдат да гледат битката и да се насладят на това страхотно място. Кубрат е страхотен боксьор, страхотен боец. Преди бяхме заедно част от "Зауерланд". Знаем се от много време. Ние сме приятели, но това е състезание. Радвам се, че ще се бием с него", отговори Чар.

"Радвам се, че съм тук в София. Всички харесват тежката категория и всички се надяват да имат световен шампион в тази дивизия. Българите много се надяват на този двубой. Мисля, че ще направим голямо шоу и е възможно да се върнем. Уважението ми е голямо към Ивайло, тъй като организира тази битка", допълни мениджъра на германеца, Ерол Сейлан.

На пресконференцията присъства и представителят на Световната боксова асоциация - Марияна Борисова. Борисова сподели, че пред победителя от сблъсъка Чар-Пулев има "страхотни хоризонти" в тежката категория, свързани с победителите в битктите Антъни Джошуа - Франсис Нгану (8-и март), Александър Усик - Тайсън Фюри (18-и май).

На боксовата гала в "Арена София" на ринга ще се качи и непобедената в профи бокса Джоана Нуамеруе, обяви Ивайло Гоцев.

Кобрата за последно се боксира на родна земя през 2018 г. Тогава той надделя над Хюи Фюри с единодушно съдийско решение след 12 рунда бокс. В последната си среща на ринга българинът надигра Анджей Вавржик. Това се случи на 14 декември, 2023 г. в Коста Меса, Калифорния.

Чар е в серия от три поредни победи. За последно германецът нокаутира Нури Сефери на 21-и декември 2022 г. в Хамбург.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спор в сглобката за изграждането на 7-ми и 8-ми блок на АЕЦ "Козлодуй"
Спор в сглобката за изграждането на 7-ми и 8-ми блок на АЕЦ "Козлодуй"
СОС избра отново заместник-председатели и състави на постоянните комисии
СОС избра отново заместник-председатели и състави на постоянните комисии