НОВИНИ

Кубрат Пулев се завърна с победа на професионалния ринг

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:45, 15.05.2022
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
кубрат пулев завърна победа професионалния ринг
Слушай новината

Българският боксьор Кубрат Пулев се завърна с победа на професионалния боксов ринг, след като надви американеца Джери Форест по време на галавечерта в Калифорния.

Кобрата изцяло диктуваше случващото се на ринга, като за десетте изиграни рунда нанесе тройно повече удари от своя съперник и заслужено спечели с пълно съдийско единодушие - 98:92, 99:91 и 99:91.

Срещата между Пулев и Форест обаче не се размина и без скандал, след като стартът на битката бе отложен с близо час и половина след проблем с боксовите ръкавици на американеца.

В крайна сметка проблемът бе решен, когато Кубрат даде на своя опонент резервните си ръкавици, за да може мачът да започне.

След края на срещата Кобрата обвини Форест в опит за саботаж и си пожела за следващ противник боксьор от топ 10.

"Имам много опит, имал съм много професионални мачове. Нанесох много добри удари, той не беше много чист. Неудобен опонент, трябваше да се пазя от главата му, защото се навеждаше. Правилата са ясни, могат да се ползват само нови ръкавици. Той се опита да саботира мача", добави Кобрата след успеха. Сега отивам в ъгъла на брат ми. Следващият ми съперник ще бъде по-добър и аз ще се подготвя по-добре. Искам съперник от топ 10", коментира българинът, за когото това бе първи двубой след поражението му от Антъни Джошуа през декември 2020 година.

Успехът срещу Джери Форест беше под №29 за Кубрат Пулев на професионалния ринг, като по този начин българинът вече е с баланс 29-2.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тервел Пулев допусна първо поражение на профи ринга
Тервел Пулев допусна първо поражение на профи ринга
Лена Бориславова: България ще получава дългосрочно газ на по-ниски цени. Няма силен външен натиск за РСМ
Лена Бориславова: България ще получава дългосрочно газ на по-ниски цени. Няма силен външен натиск за РСМ