НОВИНИ

Кубрат Пулев: Шевадзуцкий е опасен противник, важно е кой какво може да използва

кубрат пулев шевадзуцкий опасен противник важно използва
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
19:44, 29.03.2024
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Кубрат Пулев говори пред репортерите след края на официалния кантар преди утрешната боксова галавечер в зала "Арена София", в която българинът ще се бие срещу Ихор Шевадзуцкий в спор за интернационалната титла в тежка категория на Световната боксова асоциация (WBA).

Българинът ще влезе в битката с близо 18 кг по-лек в сравнение със своя съперник, като заяви, че това си има своите плюсове и минуси.

"Не са малко 18 кг. Това си има своите плюсове, своите минуси, но по-важното е кой какво може да използва. Това, че съм по-лек, ако го използвам правилно, може да бъде плюс. Ако го използвам неправилно, може да бъде минус, така че въпрос на стратегия, на подготовка, на качества", започна Пулев.

Бившият претендент за световната титла разкри още, че се чувства спокоен преди утрешния двубой и подчерта, че за него означава много подкрепата на родната публика, въпреки че това би могло да се окаже и нож с две остриета.

"Преди почти всеки мач съм спокоен. Може би имаше предстартова треска при първите ми мачове в България, но сега съм спокоен и и се надявам да съм максимално концентриран за утре. Да се подготвя чисто психически, да бъда концентриран, защото публиката е супер емоционална в България и някой път е нож с две остриета, така че може да даде енергия, може ако съм емоционален, да повлияе зле", сподели родният атлет.

"Не разчитам само на това, но това е важно. За мен това е огромна любов и аз винаги отвръщам по същия начин, даже двойно повече, колкото мога. Аз разчитам на моята подготовка, опита който имам. Разчитам на бързината, която имам", добави той.

Накрая 42-годишният ни боксьор обърна внимание и на своя противник Шевадзуцкий, срещу когото ще се изправи в утрешния ден в 12-рундова среща.

"Той е сходен противник на Мануел (б.р. Махмуд) Чар. Сходен стил. Не разчита на единичен тежък удар. Файтър е, който умее да засреща, умее да комбинира, опасен противник е", смята българинът.

"WBA ни питаха. Съгласихме се и двата тима. Няма някаква стратегия зад това нещо. Аз съм готов и за 10, и за 12 рунда", завърши Кубрат Пулев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Общината започна събарянето на незаконните строежи на ловно стопанство "Искър"
Общината започна събарянето на незаконните строежи на ловно стопанство "Искър"
Специално: Френската топ журналистка Ариан Шьомен за войната в Украйна и борбата с дезинформацията
Специално: Френската топ журналистка Ариан Шьомен за войната в Украйна и борбата с дезинформацията