НОВИНИ

Лъчезар Димов е новият директор развитие на детско-юношеския футбол на БФС

лъчезар димов новият директор развитие детско юношеския футбол бфс
bnt avatar logo
от БНТ
16:57, 02.04.2024
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Досегашният главен методист на юношеските национални отбори на България Лъчезар Димов беше повишен в длъжност директор развитие на детско-юношески футбол.

"Димов се присъедини към екипа на БФС през лятото на 2022 г. и за по-малко от 2 години в ролята си на главен методист успя да изгради единна методология и философия за развитието на националните отбори, интегрирайки най-модерните европейски практики. Сред ключовите проекти, ръководени от Лъчезар Димов, е Турнир на талантите - уникална по рода си надпревара, която включва проектонационални селекции до 14 г. от 6 различни области на България. В края на миналата година Димов представи и книгата си „Пътят на таланта“, която разкрива философията на БФС за работата в детско-юношеския футбол и развитието на подрастващите", написаха на официалната си страница от БФС.

"Благодаря на ръководството на Българския футболен съюз за гласуваното доверие. Оттук нататък наред с досегашните ми функции, които съм изпълнявал като главен методист и отговорник за юношеските национални отбори, проектонационали, разпознаване и развиване на таланти, ще отговарям и за цялостното развитие на детско-юношеския футбол", заяви Лъчезар Димов.

"Преди да се присъедини към екипа на БФС, той натрупва солиден опит като треньор и анализатор в германския футбол и по-конкретно - в школата на ФК Кьолн, както и в Германския футболен съюз. Димов получава дипломата си в специалността „Спортни науки и треньорска дейност“ в един от най-престижните спортни университети в света – този в Кьолн, а впоследствие завършва успешно и курса на УЕФА Академия по Футболен мениджмънт (UEFA CFM). През 2014 г. започва обучение, а по-късно и работа като анализатор към националните отбори на Германия под ръководството на тогавашния селекционер Йоаким Льов. През 2016-а стартира и като треньор в детско-юношеската школа на Кьолн, където се запознава отблизо с модерната треньорска методология, която впоследствие успява да интегрира успешно и на родна земя", допълват от футболната централа.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Асен Василев се обяви за трайно увеличение на всички пенсии, а не за еднократни надбавки
Асен Василев се обяви за трайно увеличение на всички пенсии, а не за еднократни надбавки
29 жертви при пожар в блок в Истанбул, 11 души са ранени
29 жертви при пожар в блок в Истанбул, 11 души са ранени